cultura

música

xavier castillón

Lluitant a cos descobert

La Mirona convida músics i melòmans a despullar-se a la xarxa contra el 21% d'IVA

El concepte no pot ser més clar: el 21% d'IVA aplicat pel govern estatal a la música en directe i les arts escèniques ha deixat el sector “en pilotes”, i ha agreujat encara més els efectes devastadors de la crisi econòmica. Per això, la sala saltenca La Mirona , un dels locals de concerts més actius de Catalunya, ha posat en marxa a la xarxa la campanya #culturaenpilotes, en què convida els músics i els amants de la música i de la cultura en general a despullar-se literalment contra aquest impost abusiu i desestabilitzador, coberts únicament pel logotip de la campanya, un gran 21%, com es pot comprovar a les imatges que il·lustren aquest article.

La resposta ha estat immediata i massiva: al Facebook de La Mirona ja s'han penjat retrats a cos descobert d'Els Pets, Lax'n'Busto, Gerard Quintana, Dani Nel·lo, Sanjosex, Joan Colomo, Les Anxovetes, Pulpopop, Albert Pla, Xarim Aresté, Acció, Teràpia de Shock, Gemma Humet, Pep Poblet i Nito Figueras, Caïm Riba, Èric Vinaixa, The Hanfris Quartet, Els Cremats, l'Orquestra Maribel, Pearson, Halldor Mar, Aspencat i, entre altres representants de l'escena musical catalana, The Gruixut's, que a més el dissabte 12 de setembre van protagonitzar un concert nudista i reivindicatiu a la sala saltenca, on els assistents també es van poder fotografiar al natural i amb el 21% per enviar els seus retrats al Ministeri de Cultura. També s'han afegit a la campanya músics de la resta de l'Estat espanyol, com ara Fermin Muguruza i Fernando Madina (Reincidentes) i artistes d'altres àmbits creatius com ara Toni Albà i Tortell Poltrona.

La campanya #culturaenpilotes ha coincidit amb l'inici de la nova temporada de La Mirona, la primera dirigida per Quim Marcé, ja conegut per la campanya Per la salut de la cultura, que com a director del Teatre de Bescanó va impulsar també contra el cèlebre 21%, venent pastanagues –amb l'IVA reduït de les hortalisses– en comptes d'entrades. Fins al desembre passaran per La Mirona el guitarrista i cantant canadenc Danko Jones, Los Suaves, Barón Rojo, Blaumut, Supersubmarina, Oques Grasses, El Niño de la Hipoteca, El Gran Wyoming y Los Insolventes, diverses bandes de tribut com ara Remember Queen i Motörhits, i la versió familiar de Lax'n'Busto: Lax'n'Xics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]