cultura

Cultura

A Albatàrrec sona ‘blues'

Blues&+ va inaugurar ahir el tercer any consecutiu de festival amb actuacions de prestigi

La cita pretén consolidar-se com un referent musical a la demarcació de Lleida

L'objectiu del festivalés consolidar-se com a referent musical a la demarcació

El Festival Blues&+ d'Albatàrrec va arribar ahir a la tercera edició amb noves propostes programades sobre la base de l'experiència adquirida en els dos anys anteriors.

En les dues primeres edicions, en aquest petit municipi del Segrià s'ha configurat un festival per a tots els públics, que ha portat veïns i visitants pels millors racons del municipi al llarg de tot el cap de setmana. Si els indrets escollits per dur a terme els concerts són una part important de l'èxit del festival, també ho ha estat la implicació activa dels comerços locals en l'organització. La tercera edició del festival, que es va inaugurar ahir i que acabarà diumenge, és possible gràcies a la implicació, un any més, de la Comunitat de Blues de Lleida, l'Institut d'Estudis Ilerdencs i l'Ajuntament d'Albatàrrec.

Participants

Com comenta l'alcalde d'Albatàrrec, Víctor Falguera, “en qualsevol esdeveniment que giri a l'entorn de la música, cal triar acuradament el grups que hi participin, d'acord amb el pressupost disponible”. A més, cal enquadrar cada estil de música amb l'estil de concert més adequat (vermut, concert de tarda o concert de nit). En els anys 2013 i 2014 han participat en el festival grups que després han mantingut una progressió destacada, com per exemple A Contrablues (guanyadors de l'European Blues Challenge el 2014) i els Travellin' Brothers (guanyadors de l'edició d'enguany d'aquest concurs europeu). Aquest any, cal destacar, per posar dos exemples, la presència de la Grateful Blues Band que va actuar ahir, i la d'aquesta nit, amb Jimmy Barnatán & The Cocooners.

Concurs de grups novells

La implicació de l'organització en l'ampliació de la cultura musical es materialitza fonamentalment en aquesta iniciativa. Avui a les 12, al passeig, després d'una preselecció, es donarà l'oportunitat als grups novells perquè pugin a l'escenari i participin en el concurs. És un dels actes més ben valorats per la comunitat i, segons els organitzadors, contribueix a eixamplar el nom del festival arreu del país.

Horaris per a tots els públics

La combinació de concerts de format típic amb altres iniciatives en què la música embolcalla un altre acte ha estat una de les claus per a la participació de públic de totes les edats en les edicions anteriors. S'ha aconseguit, a més, que el públic assistent s'endinsi en el coneixement del blues i altres estils afins.

Implicació del comerç local

Més que un patrocini clàssic, la implicació d'establiments locals en l'organització dels actes, com ara el Vermut&Blues i el Berenar&Blues, contribueix al fet que tot el municipi d'Albatàrrec senti el festival com a propi.

Difusió i promoció

La vicepresidenta segona de la Diputació, Rosa Pujol, va presentar dilluns aquesta tercera edició juntament amb l'alcalde d'Albatàrrec, Victor Falguera, i la presidenta de la Comunitat de Blues de Lleida, Rosa Jové. Tots tres van coincidir que l'objectiu del festival és consolidar-se com a referent musical.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia