Llum verd a la segona fase de la restauració de l'església nova d'Alcover per un import de 663.000 euros

La segona fase del projecte de restauració de l'església parroquial de l'Assumpció d'Alcover, més coneguda com a església nova, ja té el finançament necessari per donar continuïtat a l'operació que va iniciar-se el 2006, estructurada en cinc fases i quantificada globalment en uns tres milions d'euros.

Ahir, l'Ajuntament alcoverenc va donar llum verd al conveni de col·laboració entre les administracions que han de fer possible l'execució de les obres, valorades en aquesta segona fase en 663.014 euros. Així, l'Institut Català del Sòl hi aportarà 250.000 euros, la Diputació de Tarragona n'afegirà 60.000 més; el municipi n'hi sumarà 233.014, i l'arquebisbat de Tarragona completarà el pressupost amb 120.000 euros.

En aquesta segona etapa, les obres consistiran a refer les cobertes, restaurar les naus laterals i remodelar tota la façana de la nau. El conveni aprovat també concreta que serà l'Ajuntament d'Alcover l'encarregat de realitzar les obres, «ja que es tracta d'una segona fase amb una actuació complexa, l'execució de la qual ja va ser duta a terme per l'Ajuntament en la primera fase».

L'alcalde Anton Ferré –Alcoverencs pel Canvi– reconeixia una «satisfacció màxima», per haver aconseguit involucrar totes les institucions en una obra d'aquesta magnitud i hi afegia: «Es tracta d'un element patrimonial prou definitori i singular que mereix una atenció específica.» L'Ajuntament d'Alcover posarà a licitació i adjudicarà les obres i assumirà el pagament de qualsevol impost o taxa que es pugui generar. Cap a final del 2010 podrien estar acabades les obres d'aquesta segona fase.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Pol Wagner crea el seu tercer disc amb intel·ligència artificial

girona
girona

Enyorat Joan Domènech

girona
exposició

Al fons del mar, al centre de la Terra i a la lluna amb Jules Verne

barcelona
música

Fonso Castillo publica ‘Las ganas de verte’, una cançó per afrontar una pèrdua

girona
TEATRE

Carme Sansa capitalitza un drama sobre l’empatia entre jueus i palestins

BARCELONA
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona