cultura

Trien la millor ratafia de la fira de Santa Coloma

La festa té marca comercial pròpia i investeix Josep Roca confrare d'honor

Tot i que ja hi ha hagut algun acte previ, la 34a Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners comença avui tres dies plens d'activitats, el nucli de la festa dedicada a aquesta beguda a la capital de la Selva. El sommelier Josep Roca (El Celler de Can Roca) rebrà a la nit la distinció de confrare d'honor en un acte inclòs en el sopar popular sota la vela de la Ratafia, a la plaça Farners.

Com a integrant del jurat, Roca ajudarà a decidir quina és la millor ratafia casolana del concurs d'aquest any. En la primera fase, dissabte passat, es van triar les deu begudes finalistes. S'hi van presentar 212 begudes, tot un rècord de participació. Les finalistes han estat elaborades per veïns de Centelles, Sant Hilari Sacalm, Sarrià de Ter, Amer i Santa Coloma.

‘Jo xinxollo'

Xavi Amat és el secretari de la Confraria de la Ratafia, que pel 2015 ha imprès 200 camisetes i 200 bosses negres amb el lema Jo xinxollo. “Xinxollar vol dir sacsejar un líquid perquè es barregi bé. És un moviment que es fa un cop a la setmana o un cop cada dos o tres dies quan s'estan macerant les herbes, i es fa una sacsejada. El Jo xinxollo és un lema que vol donar protagonisme a la gent. Jo xinxollo vol dir «em sumo a la causa i n'estic orgullós.»” La Confraria i l'Ajuntament han creat la Marca 1842, que inclou, entre altres productes, cervesa, pa, melmelada i secallona de ratafia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia