cultura

Montblanc engega una nova ruta a les pintures rupestres de Rojals

Aquest cap de setmana s'ha posat en marxa la nova visita guiada a les pintures rupestres de Rojals, a Montblanc. La nova visita té el nucli de Rojals com a punt de sortida i arribada. Des del corral de la Marieta es fa un passeig circular que passa prop de les restes del mas de Paisan, del mas de Pepet i arriba al mas d'en Llort, on es veuen les pintures rupestres dels dos conjunts existents. Tot seguit es visiten les pintures del mas de Ramon de Bessó i s'agafa el camí de retorn.

A banda de la visita a les pintures declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO, la ruta mostra la riquesa del paisatge i la possibilitat de descobrir aspectes interessants de la fauna i la flora de la zona, així com la història de l'antic terme de Rojals, els seus masos i les activitats agràries, ramaderes i forestals que s'hi han fet en els darrers segles.

Per promoure la visita s'ha produït un vídeo similar al que es va fer a la primavera per donar a conèixer les visites al nucli emmurallat de Montblanc. En l'enregistrament hi van prendre part diversos guies de Montblanc que en el futur han de ser els encarregats de fer els acompanyaments guiats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia