cultura

El museu casteller de Valls farà recerca etnològica

L'equipament s'integrarà a la xarxa de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial

Esdevindrà un punt d'investigació, conservació i difusió cultural

El futur museu casteller de Catalunya de Valls serà un dels centres de treball que l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial que la Generalitat té arreu del territori. Això significa que, un cop es formalitzi la incorporació, l'equipament casteller serà també un punt on es farà recerca, documentació, difusió i restitució del patrimoni etnològic català amb l'objectiu de mantenir-lo i potenciar-lo.

L'observatori és part d'un programa del Departament de Cultura de la Generalitat vinculat a l'Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya (IPEC), que va ser creat el 1994. El seu objectiu, entre d'altres, és impulsar la investigació, conservació i promoció dels elements propis de la cultura popular. El seu funcionament es basa en la col·laboració i el treball en xarxa amb les altres entitats i grups d'estudi ja que existeixen a Catalunya dedicades al patrimoni etnològic.

Amb aquesta voluntat, l'observatori desenvolupa diverses funcions, entre les quals destaquen l'organització de jornades i d'activitats temàtiques de caràcter internacional, nacional i local; la identificació d'oportunitats de recerca; la detecció d'amenaces que posen en perill el patrimoni del país; la difusió d'activitats i la gestió d'una borsa d'investigadors amb l'objectiu de posar en contacte les entitats amb el món de la recerca.

Dels castells a la Patum de Berga

Segons l'Ajuntament de Valls, la incorporació del museu casteller de Catalunya a l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial es farà efectiva mitjançant un conveni específic amb la Generalitat. Juntament amb el museu vallenc, també entrarà en aquesta xarxa l'altra mostra catalana declarada patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco, la Patum de Berga.

Amb aquestes incorporacions, junt amb tres espais de la Seu d'Urgell, Sant Feliu de Guíxols i Mas de Barberans, l'observatori tindrà 22 centres. Entre aquests, hi ha el Museu de les Terres de l'Ebre d'Amposta, l'Institut Ramon Muntaner de Móra la Nova, el Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria de Reus i la Plataforma d'Estudi de la Pedra Seca i de l'Arquitectura Tradicional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA