El rus Viktor Antonov exhibeix els seus dots en el primer dia del festival Guant

La mostra internacional desplega aquest cap de setmana tretze dels vint-i-cinc espectacles que proposa

Valls repeteix per cinquena vegada consecutiva com a capital del teatre de titelles. Ahir es va inaugurar la mostra i fins diumenge, dia 25 d'octubre, diversos escenaris de la ciutat, però també de la comarca de l'Alt Camp, seran l'escenari d'algunes de les millors propostes en el gènere.

Els organitzadors, la companyia Pa Sucat de Valls, que ha entreteixit la programació amb un pressupost de 106.000 euros (80.500 els finança l'Ajuntament de Valls), ha reservat per a la jornada d'avui dissabte algunes de les propostes destinades a sorprendre el públic. En tan sols una jornada es posaran en escena un total de nou espectacles diferents. Així, a la capital de l'Alt Camp el públic trobarà alguns dels espectacles al mateix carrer. Aquest és el cas de La cabana de Pepe (11.30 h i 12.30 h al Pati; 17.30 h des de la plaça del Blat, i 18.30 h davant del Centre Cultural) –menció especial a la Fira de Titelles de Lleida 2009–, que protagonitza un divertit pintor que no deixa indiferent el reduït nombre d'espectadors que tenen el privilegi de poder apropar-se al seu teatre ambulant. Encara més espectacular pot resultar per als infants Les champignons, un muntatge itinerant en què dos bolets percussionistes de mida humana volten per la ciutat fent-se veure i sentir. Avui, al Teatre Principal (13 h) els madrilenys Elfo Teatro estrenaran en català El llop ha tornat, mentre que a Bràfim (18 h) Martí Doy presentarà el recull de narracions Ran de mar. El Guant proposa en aquesta edició El gall Frederic i la gallina Caterina, de la Companyia Pengim-Penjam, a Puigpelat (18 h), per introduir la mainada en el món del teatre, i busca la creativitat i el talent en Historias de media suela, de Ferran Cardana, al Teatre Principal (18 h), que explica les aventures protagonitzades per sabates, una obra que ha estat premiada en el Feten 2007 i en el Festival Internacional de Titelles de Plovdiv (Bulgària) el 2008.

Les tres joies

a.e

Els organitzadors consideren «una de les tres joies del festival» l'espectacle La balle rouge & quator, programada per avui (19.15 h) al Centre Cultural. Es tracta d'un espectacle amb música i en què una metàfora poètica, amb objectes d'escuma, explica com un nen víctima del desamor troba sopluig en una pilota vermella. Aquesta nit també es podrà veure Zoé, innocència criminal al Principal (22 h) i El intrépido viaje de un hombre y un pez, (21 h i 23.15 h al Centre Cultural).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona