cultura

Escenaris creix i ofereix 109 espectacles teatrals, la xifra més alta fins ara

S'inaugurarà el 22 de gener al Teatre de la Sitja de Fornells de la Selva amb ‘La butaca'

Es clourà el 30 de juny amb ‘El tast', als Banys Àrabs de Girona

El Consell Comarcal del Gironès, la Diputació de Girona i diversos ajuntaments de la comarca del Gironès presenten la programació d' Escenaris 2016 , que amb el subtítol de Comença l'espectacle! enguany arriba a la dotzena edició amb una oferta de 109 representacions. Escenaris 2016 s'inaugurarà el divendres 22 de gener, amb obra La butaca, de la companyia T-Atraco, al Teatre de la Sitja de Fornells de la Selva, i acabarà el 30 de juny amb la representació d'El tast als Banys Àrabs de Girona. L'organització preveu que enguany se superin els més de 14.000 espectadors de les edicions passades.

Una de les novetats més destacades d'aquesta edició és la incorporació de l'Ajuntament de Girona al projecte, amb l'auditori de La Mercè, fet que augmenta considerablement la difusió i dinamització d'Escenaris entre el públic de la capital. També es recupera la participació de l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis (Medinyà). Amb aquests dos ajuntaments, el nombre de consistoris que en fan part és el més alt de totes les edicions fetes. Els ajuntaments que fan part d'aquesta dotzena edició són Bescanó, Bordils, Campllong, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Llagostera, Madremanya, Quart, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis (Medinyà), Sant Martí Vell, Sarrià de Ter i Vilablareix.

La xifra d'espectacles programats arriba a 109, també la més alta fins ara. Com cada any, aquests espectacles es reparteixen en diverses seccions: Grans Escenaris, espectacles per a públic adult; Petits Escenaris, teatre familiar; Escenaris Mòbils, espectacles de carrer; Escenaris de Circ, i, com a novetats, Escenaris de Dansa i dins l'apartat de Cafè Teatre, a banda del ja consolidat Les Nits del Coro de Sarrià, s'hi afegeix el nou projecte de Les Nits de Can Gruart de Vilablareix.

Pel que fa la programació d'aquesta temporada, inclou importants estrenes a la comarca, una enorme varietat de gèneres, i, com és habitual, una destacadíssima participació de companyies de teatre professional de les comarques gironines. Enguany es consolida la qualitat i la quantitat de les edicions anteriors amb espectacles com Els veïns de dalt, de Cesc Gay; Marits i mullers; La llista, amb Laia Marull; El Test, de Cristina Clemente, i La Plaza del Diamante, amb Lolita Flores, entre molts d'altres.

Tota la programació es podrà consultar via web a Escenaris.cat .

LA XIFRA

109
espectacles s'han programat en aquesta edició d'Escenaris, la xifra més alta fins ara.

LES DATES

30.06.16
Acabarà
el 30 de juny amb la representació d'‘El tast' a l'edifici emblemàtic dels Banys Àrabs de Girona.
22.01.16
S'inaugurarà la programació amb l' obra ‘La Butaca', al Teatre de la Sitja de Fornells de la Selva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona