Èxit dels espectacles de carrer en el primer cap de setmana de festival Guant

Dos espectacles ben diferents van tancar, ahir a la tarda a Valls, el primer cap de setmana del Guant, el Festival Internacional de Titelles de l'Alt Camp: Sarean sun sun, d'Anita Maravillas Teatro, que va portar a l'escenari del Teatre Principal un seguit de marionetes, bunraku i titelles de vareta; i, a la nit, el muntatge No ho saps? Matito s'ha mort!, en què Arnau Colom presentava un titella de guant napolità.

El balanç que fan els organitzadors d'aquest primer cap de setmana de fira és molt positiu, sobretot per l'alta assistència als espectacles de carrer i també als que s'han programat en els municipis de la comarca, com Alcover, Bràfim i Puigpelat. Per exemple, prop de 700 persones no es van voler perdre, dissabte a la tarda, l'actuació del rus Viktor Antonov i els seu Circ als Fils a la plaça Vella d'Alcover, un dels molts escenaris comarcals a l'aire lliure, que han tingut un protagonisme destacat en el primer cap de setmana de la cinquena edició del Guant. Segons els organitzadors, altres propostes també han aconseguit «omplir i fins i tot desbordar» l'aforament, com és el cas de Martí Doy i l'espectacle Ran de Mar que, amb 150 espectadors, va superar la capacitat màxima del Centre Cívic El Centru de Bràfim. Va passar un fet similar al Local Polifuncional de Puigpelat, amb la representació d'El gall Frederic i la gallina Catarina, de Pengim Penjam. En aquest sentit, Jordi Cartanyà, responsable de la companyia Pa Sucat i director artístic del Guant, destacava ahir «l'acollida excepcional en aquesta arrencada del Guant als diferents pobles de la comarca, per damunt d'anys anteriors».

Durant aquesta setmana, el Guant posarà en marxa una de les grans novetats d'aquesta cinquena edició: el curs de guarattelle o titella de guant napolità, que l'expert titellaire Luca Ronga oferirà al Teatre Principal de dimarts a dijous, en horari de tarda. A més, avui començaran les sessions per a escolars.

k

Vegeu totes les fotos a www.elpunt.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA