cultura

El govern aranès arreglarà esglésies i capelles de la vall

El Conselh Generau anuncia un programa de rehabilitació i manteniment d'edificis religiosos per potenciar el patrimoni arquitectònic

També es faran muntatges expositius

El govern d'Aran va anunciar ahir que durant l'any 2016 farà diverses actuacions de consolidació i adequació en diferents esglésies i capelles de la Val d'Aran. Una de les obres més rellevants serà l'església de Sant Esteve, on està previst que es facin treballs de consolidació dels murs exteriors. També es treballarà per consolidar el mur del cementiri de Montcorbau.

A Betren, el govern aranès s'ha compromès a fer durant aquest any treballs per consolidar l'església de Sant Esteve i eliminar-ne les humitats.

També s'inclouen en aquestes actuacions els projectes expositius dels rellotges dels campanars de Betren, Casarilh i Les, així com la instal·lació elèctrica i l'enllumenat de l'església de Sant Fabià d'Arres.

A l'església de Cap d'Aran a Tredòs es farà un muntatge expositiu del retaule gòtic, i a Sant Joan d'Arres es consolidarà el mur de contenció de l'edifici de l'església del poble.

A Montcorbau, a més del mur del cementiri, es repararà l'estructura i la coberta de la capella de la Mare de Déu dels Desemparats, i al municipi de Bossòst s'adequarà la capella de la Pietat i el conjunt arqueològic de Castèth Leon.

Segons el govern aranès, l'objectiu de totes aquestes actuacions en esglésies i capelles de la vall és potenciar i mantenir el patrimoni eclesiàstic i cultural de l'Aran i, a la vegada, aprofitar el potencial d'aquest patrimoni per explorar noves vies en l'oferta turística del país.

La consellera de Turisme i Desenvolupament Econòmic del Conselh Generau d'Aran, Anna Díaz, va assenyalar ahir a través d'un comunicat que “part dels esforços del govern d'Aran i de l'ens Torisme Val d'Aran aniran destinats a enriquir i millorar l'oferta turística que pot oferir la Val d'Aran, al costat del turisme de neu i esquí, natura, gastronomia i paisatge, el valor del patrimoni cultural i eclesiàstic que desperta molt d'interès en visitants atrets per l'oferta de turisme cultural, als quals no volem renunciar”.

Bona part d'aquestes esglésies tenen una gran història i valor patrimonials al darrere. A Tredòs, a l'església romànica d'Era Mare de Diu d'Aran, s'hi farà una exposició del retaule. L'interior de l'església contenia un conjunt de pintures murals romàniques que actualment s'exposen al museu The Cloisters de Nova York. A més, a sota del temple, hi ha una petita cripta on, segons la tradició, es va trobar la imatge de la Mare de Diu de Cap d'Aran, de talla romànica, que va ser destruïda el 1936. L'interior de l'església contenia un conjunt d'interessants pintures murals romàniques, actualment exposat al museu The Cloisters de Nova York.

LA XIFRA

9
projectes
de rehabilitació, consolidació i exposicions formen part del programa que ha engegat el Conselh d'Aran.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS