cultura

Menys visitants als museus industrials de la demarcació

Dels tres centres que hi ha a la demarcació, tan sols el d'interpretació del ferrocarril de Móra la Nova va augmentar visites el 2015

A Catalunya, aquest tipus d'oferta cultural va créixer un 15%

Mal any per als museus industrials de Tarragona integrats en el sistema territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (Mnactec). Si, en línies generals, durant el 2015, el volum de visitants als centres associats a tota la xarxa va augmentar en un 15%, a la demarcació els resultats van ser diferents, ja que, enlloc de pujar, la xifra de visites va baixar respecte del 2014.

Dels tres museus industrials que formen part de la xarxa, només el centre d'interpretació del ferrocarril de Móra la Nova (Ribera d'Ebre) va poder augmentar el nombre de visitants l'any passat. Va passar de 1.284 visites durant el 2014, a 1.509 el 2015. Un increment del 17%.

A la resta de centres industrials de Tarragona, la xifra de visitants va retrocedir. El Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat va rebre 10.048 visites, un nombre pràcticament igual el del 2014 (10.061).

Un retrocés més pronunciat, en aquest cas del 20%, va ser el que va experimentar el museu Fassina Balanyà de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà). El 2014, el museu va rebre 3.943 vistes. En canvi, l'any passat, van passar per les seves instal·lacions 3.135 persones, unes 800 menys. “Es van reduir les visites d'escoles i grups”, explica Florenci Romeu, gerent del museu, que resta importància als resultats i es mostra optimista de cara al 2016. “Aquest mes de febrer ha estat el millor de la nostra història, tant en xifra de visitants com de recaptació. S'han reactivitat molt les visites de grups, sobretot a través de les agències”, assegura.

En total, els museus industrials de la demarcació de Tarragona van rebre, l'any passat, 14.692 visitants, un 3% menys que el 2014 (15.288).

Terrassa, al capdavant

La situació contrasta amb les dades globals dels 26 museus industrials de Catalunya, que, el darrer any, van rebre un 15% més de visites, superant la xifra del mig milió de visitants (501.400). El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa va ser l'espai que va rebre més visites (104.403), seguit del parc de la muntanya de sal de Cardona (71.422) i el Museu de la Pell d'Igualada (48.631).

El sistema territorial del Mnactec està integrat per 26 museus i llocs d'interès patrimonial que expliquen el procés i la història industrial de Catalunya. Des del 2011, els museus del sistema acumulen més de dos milions de visites i s'han consolidat entre les principals ofertes culturals del país.

LES XIFRES

501.400
persones
van visitar el 2015 els 26 museus de la xarxa de museus de la ciència i de la tècnica de Catalunya.
14.692
visites
van ser a centres d'interpretació de la demarcació de Tarragona, la segona xifra més baixa del país.
3%
menys
de visitants respecte del 2014 van tenir els tres museus tarragonins integrats en el sistema.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol