cultura

El Palau de la Música i el Call de Girona, eliminats del concurs del monument favorit de Catalunya

El Turó de la Seu Vella i Sant Climent de Taüll encapçalen el concurs, en primer i segona posició

Els participants han de votar a partir del 6 d'abril entre la Sagrada Família i el Castell de Miravet

El call de Girona i el Palau de la Música Catalana han quedat eliminats del concurs del monument favorit de Catalunya, que organitzen les revistes Sàpiens i Descobrir, en col·laboració amb l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, i que ha comptat en aquesta primera fase amb 80.000 vots a través del web de Monument Favorit . Els dos monuments han queda eliminat en ser els que menys vots han obtingut en el concurs, amb 5.888 vots i 6.103 vots, respectivament. El monument amb més vots ha estat el Turó de la Seu Vella, amb 11.859, seguit de Sant Climent de Taüll, que n'ha recollit 11.665.

La primera eliminatòria entre els 10 monuments proposats per un grup d'historiadors i historiadors de l'art ha quedat de la següent manera: l'amfiteatre de Tarragona (6.144 vots), el jaciment d'Empúries (6.161 vots), el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes (6.255 vots), la Sagrada Família (6.548 vots), el castell de Miravet (8.160 vots), el reial monestir de Santes Creus (8.347 vots), i, encapçalant el rànquing, l'església de Sant Climent de Taüll i el Turó de la Seu Vella de Lleida.

Els quarts de final

Després de la primera fase del concurs, que ha eliminat les candidatures del call de Girona i el Palau de la Música Catalana, comencen els quarts de final: cada setmana competiran únicament dos monuments, i es decidirà per votació popular quin dels dos passa a les semifinals.

La base per fer els emparellaments és la classificació que ha resultat de la votacióoberta de les deu candidatures que s'ha dut a terme les dues últimes setmanes.

Seguint aquesta pauta, aquesta setmana competiran entre ells els monuments que han quedat en quart i cinquè lloc: la Sagrada Família i el castell de Miravet. La setmana del 6 al 13 d'abril, ho faran el tercer contra el sisè classificats: Santes Creus contra Sant Pere de Rodes. A continuació, del 13 al 20 d'abril, es batran en duel el Turó de la Seu Vella, que ha quedat primer, contra l'amfiteatre romà de Tarragona, que ha quedat vuitè. Del 20 al 27 d'abril, Sant Climent de Taüll (2n classificat) competirà contra Empúries (setè classificat).

Segons la classificació de la primera fase, aquesta setmana competiran el castell de Miravet i la Sagrada Família. Els lectors decidiran amb els seus vots quin dels dos monuments passa a les semifinals (del 27 d'abril a l'11 de maig) i quin dels dos abandona el concurs.

La final

El combat decisiu, la gran final monumental, durarà una setmana i es resoldrà el dimecres 18 de maig, dia en què acaba el concurs i se sabrà, gràcies a les votacions populars, quin és el monument favorit de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona