cultura

El X Certamen Internacional de Bandes de Música, a punt

En aquesta edició rodona s'ha convidat la banda de música municipal de Bilbao, que clourà el festival de la Sénia

Les formacions interpretaran ‘Obertura senienca', composta per a l'ocasió

Tres formacions –la banda Unió Musical de Riba-roja del Túria, la banda de música de El Espinar (Segòvia) i la banda de música de la Sociedad Musical de Cehegín (Múrcia)– competiran aquest dissabte per aconseguir el premi especial en el X Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia, organitzat per l'Agrupació Musical Senienca (AMS). Per aconseguir-ho hauran d'interpretar, a més de les dues peces lliures, l'obra obligada Legenda rumantscha d'Oliver Waespi. Precisament, aquest compositor i director d'orquestra suís serà un dels membres del jurat internacional del certamen juntament amb el nord-americà Leon J. Bly i el suec Voro García. “Per a la peça obligada sempre intentem seleccionar obres atractives per al públic, que les escoltaran tres cops a l'Auditori. A més, també han de ser composicions que reuneixin tots els requisits tècnics i d'interpretació que deixen veure al jurat la qualitat de les formacions que la interpreten”, explica el director de la banda de l'AMS i coordinador general del certamen, Pep Vila, que hi afegeix: “Que les bandes puguin tocar davant el compositor i tenir la seva opinió és un dels valors afegits del nostre certamen. És una oportunitat que agraeixen tant les formacions com els mateixos compositors, que se sorprenen de les diferents interpretacions que es fan de la seva música.” Un altre aspecte que agrada a les formacions musicals és que, en finalitzar, se'ls entrega un informe amb les valoracions del jurat per tal que els directors disposin de l'opinió d'aquests músics de renom internacional.

Un parell de regals

El certamen arriba a la desena edició i l'organització ha volgut celebrar-ho amb un parell d'actes especials. Per una banda, fora de concurs les bandes participants interpretaran la peça Obertura senienca que José Rafael Pascual Vilaplana ha compost per commemorar el desè aniversari i, en segon lloc, s'ha convidat la banda de música municipal de Bilbao per cloure el certamen. El director d'aquesta prestigiosa formació és també Pascual Vilaplana. Els assistents podran gaudir de les peces Heroicum, de Rafael Mullor Grau; Variations, de Philip Wilby Paganini, i Evoluzioni, de Paul Huber. “Nosaltres estem molt contents de la trajectòria del certamen. En aquests deu anys ha guanyat visibilitat arreu i ha ajudat a donar a conèixer la nostra entitat, el poble i també el territori”, valora Vila, que a més destaca el paper de les bandes de música: “Pertanyen al teixit social dels pobles, participen en les festes populars i són vertebradores de la cultura de les localitats.” En el cas de l'AMS, “pràcticament totes les famílies de la Sénia hi estan vinculades d'una manera o altra”, assegura. “Tenim l'escola de música, on es formen els alumnes i tots volen formar part de les nostres tres bandes: la de nens, on es fa el primer contacte, la banda jove, amb 50-55 joves participants i la banda de l'entitat”, descriu Vila.

El certamen

9 d'abril, 15.30 h desfilada fins a l'auditori; 17 h, actuació de les bandes a concurs; 20 h, actuació de la banda de música municipal de Bilbao i 21.30 h, lliurament de premis.

www.certamen.cat

www.lasenia.cat

El comerç senienc, al carrer

Coincidint amb el certamen musical, el mateix dissabte
la Sénia celebrarà la cinquena edició de la Fira de Primavera, una ocasió en què el comerç local surt al carrer. Així, doncs, es tracta d'una fira que promociona les botigues i establiments de la vila. Les parades es podran visitar entre les deu del matí i les vuit del vespre. Cal destacar que els comerciants distribuiran butlletes per a un sorteig entre els visitants de la fira que tindrà com a premi un cap de setmana d'experiències a la Sénia. A més, també s'han preparat activitats per a la mainada, com la zona d'inflables per als més menuts i els tallers de flors que es duran a terme d' onze a una del migdia i de cinc a set de la tarda a l'estand de Turisme, situat al carrer Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona