cultura

ViTour Tarragona explicarà el vi a través de la història

La ruta turística fa un viatge per la tradició vitivinícola del territori, des de l'època romana fins a l'actualitat

Les visites teatralitzades recorreran l'amfiteatre, Mas Vicenç i la Vinícola de Nulles

En Philodamus, un productor de Roma, ens espera a l'amfiteatre –amb una àmfora– per donar-nos la benvinguda. El personatge ens explica que “el vi de Tàrraco és molt millor que el vi que està a punt d'arribar al port procedent de la Gàl·lia” i encara “molt més bo” que el que es fa a la Laietània. Així comencen les visites teatralitzades del Vi Tour Tarragona, un nou producte turístic que combina la història del vi i de Tarragona de manera amena. Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'agència de viatges El Brogit, el Celler Mas Vicenç, la Vinícola de Nulles, Autocars Nika i el grup de reconstrucció Arqueoescena. Es programarà cada segon dissabte de mes, de les nou del matí a les dues del migdia, per un preu de 28 euros, i s'estrenarà el 16 d'abril.

El viatge en el temps comença a l'amfiteatre, on Philodamus “ens introduirà d'una manera amena al món del vi en els temps romans, ens explicarà com es consumia i les seves varietats”, tal com assenyala Maribel Panosa, d'Arqueoescena. Seguidament, els visitants pujaran al bus, que els traslladarà fins al Celler Mas Vicenç, a Cabra del Camp, on un jove enòleg explicarà el paper dels monjos a l'hora de millorar la qualitat del vi en l'època del Cister. Després, el bus els portarà fins a Nulles, on deixarà els visitants a peu de vinya d'Adernats, la cooperativa de la Vinícola de Nulles. Allà, una jove pagesa els introduirà en els inicis del cooperativisme i les feines del camp a principis del segle XX i acompanyarà el grup fins a l'edifici modernista, on explicarà les seves qualitats arquitectòniques. La visita s'acabarà amb un tast de vins i caves Adernats, de la DO Tarragona, maridats amb oli produït a la cooperativa.

LA FRASE

Tarragona és un territori que escriu la seva història en vi
Francesc Boronat
responsable d'enoturisme de la vinícola de nulles

Reivindicar la tradició del vi del territori

És la primera vegada que un producte turístic vincula la història i el vi del territori. El cap del departament d'enoturisme de la Vinícola de Nulles, Francesc Boronat, explica que “Tarragona és un territori que escriu la seva història en vi”, i hi afegeix: “No enteníem com podia ser que no hi hagués un recorregut de cellers que expliqués la història.” La gerent d'El Brogit, Meritxell Omellà, destaca: “Buscàvem una proposta on la gent aprengués què hi ha al darrere d'una ampolla de vi sense adonar-se'n.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen