«Les 2 vides d'Andrés Rabadán» de Ventura Durall, millor llargmetratge del tercer Som Cinema de Mollerussa

El director de la Mostra, Manel Montañés, ha explicat que s'ha triplicat el nombre d'espectadors i que de cara a les pròximes edicions es vol seguir apropant els creadors amb els espectadors. Durall ha explicat que el seu llarmetratge ja ha passat per diversos festivals i que ara anirà a festivals europeus. El primer premi valorat en 6.000 euros l'ha atorgat un jurat format per l'actriu Georgina Latre (Ventdelplà), el periodista i crític cinematogràfic de 'La Vanguardia' i RAC1, Blai Morell, la codirectora de Factoria de Talento i directora adjunta de la Fundació Digitalent, Inés Garriga, i el codirector del Digital Barcelona Film Festival, Alexis Borràs, que actua com a president.

A la categoria de millor documental el guanyador és 'Hollywood contra Franco' (2008), d'Oriol Porta, que s'ha endut un premi de 2.500 euros mes 500 per usar el català com a llengua vehicular. El documental mostra l'impacte de la Guerra Civil espanyola sobre els directors i productors de Hollywood. El jurat n'ha destacat pel seu excel·lent treball de recerca i documentació d'arxiu, la seva acurada tasca de guió així com la seva unitat narrativa i excepcional ritme expositiu. Porta ha destacat la dificultat per aconseguir el material pel documental.

Com a millor curtmetratge, el jurat ha escollit '(En)terrats' (2009), d'Àngel Lora, premiat amb 2.000 euros, per la seva crítica social i la ironia barrejant gèneres. El jurat d'aquesta secció també ha atorgat una menció al curtmentratge 'Runners' (2008), de Marc Reixach. Al concurs 'Som tres minuts' s'han presentat mitja dotzena de produccions de tres minuts, entre les que s'ha escollit 'I tu com la sacseges' de Robert Garcia, veí de Mollerussa, que ha rebut un val de 200 euros per comerços de Mollerussa.

La mostra ha exhibit 52 títols des del passat dia 16 d'octubre i l'entrega dels premis s'ha fet al teatre l'Amistat de Mollerussa en una cerimònia presentada per l'actriu Txe Arana. Durant l'acte també s'ha homenatjat al cineasta local Ramon Monfà projectant el seu curtmetratge 'Solo' (1971), seleccionat per representar a Espanya a la IV Setmana Internacional de Cine Fantàstic i de Terror de Sitges. Finalment també s'ha pogut veure el treball fet pels alumnes de secundària que han fet un taller de curtmetratges a Som Cinema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona

Veu arrossegada del carrer

Barcelona
Ryûsuke Hamaguchi
Director de cinema

“Cada generació deixa els problemes per a la següent”

Barcelona
Ferran Palau
El músic de Collbató presenta disc i curtmetratge

“Sense idees boges, el país, culturalment, no avançaria”

Barcelona
Art

Patricio Reig indaga a La Mercè en la dialèctica de la mirada

Girona
Crítica

Passió per l’òpera

Crítica

L’humanisme que defensa la naturalesa

ARTS ESCÈNIQUES

“Vosaltres, els catalans”