cultura

cultura

música

La tramuntana més ‘heavy' sonarà dissabte a Lladó

Quim Mandado & LGP i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà hi portaran la ‘Simfonia de les pedres i el vent'

“El més difícil és casar en directe un director d'orquestra i un bateria”, diuen Quim Mandado i Joan Cardoner sobre la Simfonia de les pedres i el vent, l'espectacle que suma els efectius del seu trio de heavy metal, Los Guardians del Pont ( LGP ), amb la dotzena de músics de corda de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà (OCE): dues autèntiques forces tel·lúriques empordaneses que es retrobaran dissabte vinent en un concert al poliesportiu de Lladó (22 h, 17 i 20 euros).

En aquest concert, estrenat amb dos plens al teatre El Jardí de Figueres en l'última edició del festival Acústica, Mandado (veu i baix) i Cardoner (guitarra) tenen al davant la batuta de Carles Coll i al darrere, la bateria del seu company Martín Rodríguez, els dos elements “difícils de casar” en la dinàmica d'un concert de rock amb arranjaments orquestrals de Coll i de Mandado, actual director de l'Orfeó Jonquerenc i de l'Orfeó de l'Empordà. “Hem après moltíssimes coses en aquest concert, sobretot a controlar-nos”, diuen LGP. “Hi ha solos de guitarra que hem canviat i els fem més curts, perquè ja tenim tota una orquestra de cambra al darrere i no cal treballar tant”, diuen, però el to irònic no amaga que la compenetració entre aquests vells rockers i els músics de l'OCE és absoluta.

El repertori està format en dues terceres parts per temes de Sangtraït i la part restant són cançons de LGP, que ja prepara el seu tercer disc: “No hi poden faltar cançons emblemàtiques com ara El vol de l'home ocell i El senyor de les pedres, i recuperem temes que vam tocar menys en directe amb Sangtraït com ara Sentiments de paper, La reina del gel i Freddie Memorium. També les cançons de Guardians sonen més potents amb l'orquestra.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia