cultura

Móra d'Ebre consolida una massiva Litterarum

Gairebé 4.000 persones han gaudit d'innovadors espectacles literaris i de la tretzena Fira del Llibre Ebrenc

Massiva, innovadora i pràcticament única no només a Catalunya sinó a tot l'Estat. La fira Litterarum de Móra d'Ebre –i la Fira del Llibre Ebrenc– va tancar ahir les portes després d'haver sorprès els gairebé 4.000 visitants que s'hi han apropat per gaudir de la cita i d'haver convertit la capital de la Ribera en l'epicentre cultural del país. Amb una vintena d'espectacles literaris que, segons els promotors, han buscat posar vida a les lletres a través de l'escena, la cultura ha cobrat vida d'una forma tan espectacular com subtil durant dos intensos dies de cap a cap del poble riberenc.

Litterarum ha coincidit amb la Fira del Llibre Ebrenc, que ha arribat a la tretzena edició estrenyent llaços amb els espectacles literaris de la cita cultural per excel·lència de les Terres de l'Ebre. Com a novetat, s'han fet descomptes per a la compra de llibres als artistes i programadors de Litterarum, i també a aquelles persones que han comprat l'entrada per als espectacles de pagament. Cal destacar que dels divuit espectacles programats, quatre han estat de pagament i les entrades s'han pogut aconseguir a través d'Atrápalo.

Litterarum ha estat organitzada pel consistori de Móra d'Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes. A banda, la Fira del Llibre Ebrenc ha tingut el suport d'administracions com el Consell Comarcal.

Innovació, més espectacles i jocs visuals

Litterarum ha tingut enguany un espectacle inaugural que es va representar divendres a les 10 de la nit a La Llanterna Teatre. Desenes de persones van gaudir de Cos. Les èglogues d'Estellés i el barri xino de Blai Bonet, de la Companyia Cos, una obra inspirada en els poemes del poeta valencià Vicent Andrés Estellés i de l'illenc Blai Bonet sota la dramatúrgia del poeta tortosí Albert Roig.

El de la companyia Cos va ser el primer espectacle preparat per a un intens cap de setmana que no ha deixat indiferent ningú i que, com bé va destacar la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, “ha convertit Móra d'Ebre en la capital cultural de Catalunya”. En aquesta edició Litterarum ha programat un total de 18 espectacles de companyies de Catalunya, les Illes i el País Valencià i s'ha fet una aposta per representar-los en espais en què no és habitual escenificar-hi espectacles.

Els organitzadors van destacar que l'impacte de Litterarum repercuteix a tota la comarca de la Ribera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Mercè Vidal, referent en l’estudi del noucentisme

barcelona
Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA