cultura

cinema

documental

Documental rodat a l'Himàlaia, amb segell empordanès

Josep Pérez dirigirà ‘La Pemba torna a Goli', coproduït per TV3, amb el suport de l'Ajuntament de Figueres

Pemba Chhoti Sherpa va néixer a Goli, un petit poble situat en una recòndita vall a la falda de l'Everest, on encara ara no hi ha electricitat ni clavegueram. Quan era una adolescent, la Pemba va marxar amb la seva mare a Katmandú, la capital del Nepal, per estudiar música, i des de fa 9 anys viu amb el seu marit i el seu fill a Taradell (Osona), on s'ha format una comunitat d'una vintena de xerpes, membres d'aquesta cultura poc coneguda de l'Himàlaia que es relaciona tan sovint amb els guies dels alpinistes del sostre del món.

Un equip 100% empordanès, encapçalat pel director i productor Josep Pérez, acompanyarà la tardor vinent la Pemba al seu poble natal, on no ha tornat des de fa 18 anys, per rodar el documental La Pemba torna a Goli, una coproducció de Jopergon i TV3 que ahir es va presentar al Museu del Joguet de Catalunya, amb la presència del director, la protagonista i els regidors Alfons Martínez i Pere Casellas, ja que l'Ajuntament de Figueres col·labora en el projecte, entre altres ajuntaments, empreses i entitats. La presentació va coincidir amb la posada en marxa d'una campanya de micromecenatge a Verkami , per aconseguir en 40 dies 5.750 euros, un 10% del pressupost total.

Roger Lleixà (director de fotografia), José Luis Molero de Music Lan (enginyer de postproducció) i el músic Santi Escura, com a autor de la banda sonora, completen el nucli bàsic de l'equip de La Pemba torna a Goli, que està previst que TV3 emeti entre finals d'aquest any i principis del vinent, després d'una presentació oficial a Figueres. Pérez també mourà el film en festivals i televisions públiques de tot el món.

“Vull mostrar la Pemba com un exemple de superació i també Goli com un tipus de comunitat que està en procés de desaparèixer per l'arribada del progrés, però per sobre de tot vull reivindicar la riquesa cultural dels xerpes”, explica Josep Pérez, segons el qual el somni de la Pemba és retirar-se a Goli quan es faci gran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia