cultura

Cultura

El FeMAP 2016 reivindica el vessant social de la música

La direcció vol acostar el festival a les persones que tenen més dificultats per accedir a la cultura

Set dels 43 concerts emmarcats en la sisena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) tindran lloc a Berga, Guardiola de Berguedà, Avià i Bagà. El festival es durà a terme durant els mesos de juliol i agost. Ahir a la tarda el director del festival, Josep Maria Dutrèn, va presentar els concerts que es faran al Berguedà i al Solsonès (on el municipi de Riner n'aplegarà dos) al Teatre Municipal de Berga. La presentació també va reunir representants dels ajuntaments dels quatre municipis, com també de l'alcalde de Riner.

Berga és un dels municipis amb més presència en el calendari de concerts programats per aquest estiu. En concret, serà la seu de quatre dels set concerts del Berguedà, i a Bagà, Avià i Guardiola es faran els altres tres.

A més a més, la direcció del FeMAP vol que l'edició d'enguany s'acosti a les persones que tenen més dificultats per accedir a la cultura. Per aquest motiu, s'impulsa el FeMAP social, que consisteix en una sèrie de propostes adreçades a la gent gran i a les persones amb discapacitat o amb alguna malaltia mental.

En paral·lel als concerts a les esglésies de la comarca, l'edició d'enguany preveu 15 concerts a domicili a diferents centres amb col·lectius en risc d'exclusió social. Dels 15 concerts, tres es faran al Berguedà. Tots s'esdevindran el dia 18 de juliol, però en tres centres diferents: la residència Sant Bernabé i el taller Coloma, a Berga, i la Fundació Salarich-Calderer, de Bagà. El públic de cadascun d'aquests centres presenciarà l'actuació d'un quartet de corda del Conservatori de Música dels Pirineus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.