cultura

‘Minding scapes' del duet Desilence guanya el concurs del 3r Festival de Mapping

L'estudi audiovisual format per Tatiana Halbach i Sören Christensen ha rebut un premi d'11.000 euros

Unes 20.000 persones han assistit al festival gironí

El duet barceloní de creadors audiovisuals Desilence , format per Tatiana Halbach i Sören Christensen, ha guanyat amb Minding scapes el primer premi de la categoria professional del concurs del Festival Internacional de Mapping de Girona ( FIMG ), celebrat aquest cap de setmana. El premi està valorat en 11.000 euros, més les llicències de Madmapper, Modul8 i Minimad. Les projeccions del festival a la Casa Pastors, el pont d'en Gómez, les Àligues i altres punts de la ciutat van crear una autèntica ruta de la llum pel centre urbà i van atreure de divendres a diumenge uns 20.000 espectadors de totes les edats, segons l'organització. I més de 150 professionals van assistir al Congrés Internacional de Mapping.

El jurat del concurs, format pels especialistes internacionals Joanie Lemercier, Amar Mulabegovic, Mariona Omedes, Thomas Vaquié i Antoon Verbeek, també ha concedit el segon premi de la categoria professional, valorat en 4.000 euros, a Rere el vidre, de la productora catalana Alcafilms.

En la categoria amateur el primer premi ha estat per a Wirikuta, d'Eilux Digital Art (Mèxic) i el segon per a The time machine, d'Álvaro Muñoz Ledo i Alessio Chinni (Mèxic / Itàlia), dotats respectivament amb 1.500 i 500 euros i diverses llicències.

En la categoria educativa, el primer premi s'ha concedit a La mar de ganxona de l'escola L'Estació, de Sant Feliu de Guíxols, i el segon a Planeador, de l'escola Castellum de Sant Julià de Ramis, que han rebut respectivament 800 i 400 euros en material escolar i també llicències.

Pel que fa a la categoria de micromapping, el primer premi, de 1.500 euros, ha estat per a Radix (Organism / Apparatus), dels alemanys Xenorama, i el segon premi, de 500 euros, per a El mundo en tus manos, de Marcos Xalabarder, Kris Barnolas i Óscar González.

Premis del públic

El públic també ha premiat, amb més de 700 votacions fetes a través de l'app del festival, aquests projectes: Planeador, de l'Escola Castellum –400 euros–; Radix (Organism / Apparatus) –400 euros–, i, com a “premi instant del públic”, Universalitat, de Montserrat Gispert Negrell.

LA FRASE

El festival ja s'ha integrat en el teixit social de Girona i contribueix a la seva projecció exterior
Xavi Bové
DIRECTOR DEL FESTIVAL INTERNACIONAL DE MAPPING

LA XIFRA

20.000
persones han assistit aquest cap de setmana a les projeccions de la tercera edició del festival gironí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia