cultura

Cultura

La Diputació cedeix a la Fundació Martí i Pol el fons del poeta per 20 anys

La corporació aprova un conveni que inclou una aportació total de 440.000 euros fins al 2022

La fundació haurà de professionalitzar la gestió del llegat

La Diputació de Barcelona –propietària del llegat de Miquel Martí i Pol des del 2003– ha aprovat un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Roda de Ter i la Fundació que duu el nom del poeta, perquè aquesta última gestioni directament el fons de l'escriptor durant un període de vint anys. “Estem molt satisfets, és un gran pas per al municipi i per a la fundació, perquè ens permetrà consolidar el llegat de Martí i Pol i donar-lo a conèixer, i alhora, dinamitzar el poble des del punt de vista turístic i comercial”, diu l'alcalde de Roda de Ter i president de la fundació, Albert Serra.

El conveni, que s'espera poder signar entre setembre i octubre, “com més aviat millor”, preveu per als primers set anys de dret d'ús de fruit una aportació econòmica total de 440.000 euros a la fundació que es repartiran en diferents anualitats. Durant els exercicis pressupostaris del 2016, 2017, 2018 i 2019, la Diputació finançarà cada any 80.000 euros, xifra que el 2020 passarà a ser de 60.000 euros; el 2021, de 40.000 euros; i el 2022, de 20.000 euros. La idea és que a partir del 2023 “la fundació pugui generar els seus propis recursos i s'autofinanci”, explica Serra. En aquest moment, la institució, constituïda el 17 de novembre del 2006, disposa d'un pressupost d'uns 3.000 euros anuals.

Un cop rubricat el conveni, es crearà “una comissió d'estudi que marcarà el full de ruta de les accions que la fundació haurà de dur a terme”. Un dels seus objectius més immediats és disposar d'una estructura més professional (amb gerent i tècnic) que marqui el pla estratègic dels anys vinents. En aquesta nova etapa, a més a més de la conservació, estudi, aprofitament científic, recerca i promoció de l'obra de Martí i Pol, es vol impulsar un vincle entre la dinamització cultural i la turística del municipi.

El llegat del poeta, susceptible de poder ser ampliat properament amb l'aportació d'un particular de Sant Joan de les Abadesses, es troba a la biblioteca Bac de Roda. El fons consta de 7.644 llibres i un miler d'exemplars de revistes, 49 caixes inventariades de documents de l'arxiu personal de Martí i Pol i 110 obres d'art.

LA XIFRA

7.644
llibres
i un miler d'exemplars de revistes formen part del fons Martí i Pol que hi ha a la Biblioteca Bac de Roda.

LA FRASE

Una comissió d'estudi marcarà el full de ruta de les accions que la fundació haurà de dur a terme
Albert Serra
alcalde de roda de ter i president de la fundació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]