NUTRICIÓ / RECEPTARIS
Eva Garcia Pagán
Fora mandra, entreu a la cuina
Una de les coses que més mandra fa a l'estiu (a banda de fer neteja o anar al gimnàs) és cuinar. Entrar a la cuina per fer feina, ja sigui una cuina gran o petita, americana o amb capacitat per a una selecció olímpica, i trastejar entre paelles i plats no és una de les aficions més esteses en època estival. Fa massa calor, per molt ventilada que estigui i, de fet, l'època ja és donada a alterar tant com es puguin les rutines. Una altra publicació d'Anna Garcia, que ja ha escrit sobre els llegums o les infusions, tracta justament de la cuina d'estiu. Amb el suggeridor títol de Cuina feliç, el volum vol evitar que ens atabalem innecessàriament durant les vacances, que hi perdem massa estona per fer els àpats i que se'ns acabin els recursos per fer receptes que ens poden refrescar. Sí, cuina de serveis mínims, li podríem dir i, si pot ser, sense encendre el foc. Però cuina per cuidar-se i fer passar la calor. Sopa freda de meló i gaspatxo amb préssec, endívies amb taronja i figues o conill amb verdures al vapor, les receptes, sovint refrescants i de preparació senzilla, prometen complir l'objectiu d'alimentar-nos d'una manera saludable i no perdre-hi més temps del compte. Són receptes que, al capdavall, es poden aplicar durant la resta de l'any (si volem, adaptant-les amb productes de temporada) i ofereixen sempre l'opció molt més sana a l'hora de planificar els menús. Són també interessants, tot i que potser ja expliquen el que sabem, els breus capítols amb recomanacions de l'estil si és millor menjar la fruita amb pell o què són els batuts verds.