cultura

música

Festival

“Vull sorprendre”

La soprano Juliane Bansa, acompanyada al piano de Wolfram Rieger, obre avui el festival de la Schubertíada de Vilabertran

Després de cantar avui Brahms, Duparc i Schubert, en farà un segon recital dissabte vinent

La soprano Juliane Bansa (Tettnang, Alemanya 1969) inaugurarà avui el festival de la Schubertíada de Vilabertran amb un recital, acompanyada al piano de Wolfrem Rieger, en què interpretarà lieder de Brahms, Duparc i Schubert. En aquesta jornada de presentació, Bansa espera sorprendre el públic amb les peces del compositor francès Henry Duparc. “En aquest recital vull donar una sorpresa i crec que el públic la tindrà amb Henry Duparc; no és prou conegut perquè va morir molt jove, però representa un romanticisme molt francès”, va explicar la soprano a aquest diari. Bansa creu que el festival s'ha d'obrir, i de fet considera que ja ho està fent “La combinació que presento de Brahms, Duparc i Schubert és com si preparessis un mateix plat però hi anessis afegint diferents condiments.” La cantant ha esta vinculada al festival des dels seus inicis i ha pogut comprovar la seva evolució. “El festival ha anat canviant amb el seu públic. Tots dos han anat creixent plegats. Abans només eren estiuejants que es trobaven per la zona, sense tenir massa coneixements. Ara n'és molt més exigent.”

Juliane Banse oferirà, amb lieder de Schumann, Mendelssohn i Wolf, un segon recital dissabte, dia 20, en el qual compartirà escenari amb el baríton Adrian Eröd. Farà duos de Schumann i Mendelssohn i presentarà una àmplia selecció de les cançons italianes de Wolf. “A diferència del primer recital, els temes seran molt més coneguts.” Amb relació al pianista Wolfram Rieger, va explicar que se sent molt bé amb ell i que han actuat plegats en força ocasions.

La Schubertíada continuarà divendres amb la pianista georgiana Khatia Buniatishvilli, que interpretarà obres de Haydn, Schubert i Mussorgski.

El festival es perllongarà amb diverses actuacions fins al 3 de setembre, en què es clourà amb el concert de Camerata 432, formació de joves intèrprets del país que tocarà obres de Janácek, Schubert i Txaikovski dirigida per Gordan Nikolic, principal violí de la London Symphony Orchestra. Entre les activitats paral·leles del festival es troba un cicle a la Filmoteca de Catalunya amb films en què s'ha utilitat la música de Schubert. Directors com Bergman, Allen i Polanski la van incorporar. També s'han organitzat un seguit de conferències relacionades amb els recitals. S'hi pot assistir amb la mateixa entrada del concert del dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia