cultura

Patrimoni cultural

Ullastret i Empúries posen en escena el seu passat

La companyia Carlos Garrido Escènic representa avui ‘El crani enclavat' al jaciment d'Ullastret i demà ‘El somni d'Esculapi' a Empúries

Són espectacles per a la difusió del patrimoni cultural

La companyia Carlos Garrido Escènic , especialitzada en espectacles per a la difusió del patrimoni cultural, estrena aquest cap de setmana dues obres en dos dels principals jaciments arqueològics de les comarques gironines, Ullastret i Empúries , dins del cicle Nits antigues a l'Empordà, impulsat per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura. Les dues obres estan protagonitzades per l'actor Xavi Núñez, amb música de Mariona Forteza i guió i direcció de Carlos Garrido.

Aquesta nit la companyia catalanobalear representarà a la seu d'Ullastret del Museu d'Arqueologia de Catalunya l'obra El crani enclavat. L'obra, que fa referència en el títol als cranis enclavats que s'han descobert a les ruïnes d'aquesta gran ciutat ibèrica –caps tallats d'enemics clavats a l'entrada de les cases–, trasllada l'espectador als anys posteriors a la repressió del general Cató (195 aC), que va representar el principi de la fi de la cultura ibèrica i la desaparició de poblacions com ara Ullastret, abandonades a la força. Els espectadors podran visitar la ciutat ibèrica de nit amb el guia, un comerciant grec que va viure les revoltes dels ibers contra els romans. Inicialment estava prevista una sola representació d'El crani enclavat (21 h), però es van exhaurir les entrades i se n'ha programat una altra a les 23 h (10 euros).

I demà s'han programat a la plaça dels temples de la ciutat grega d'Empúries dues representacions de l'obra El somni d'Esculapi, a les 20.30 h (català) i a les 22.30 h (castellà), i les entrades també costen 10 euros. El públic seurà al recinte d'Esculapi, el déu grecoromà de la medicina, per escoltar la història d'Eli Arístides, un escriptor grec que va viure al temple d'Esculapi a Pèrgam i va conèixer els secrets que amagaven les seves parets. Per assistir als espectacles cal fer reserva prèvia: 654 27 20 88.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda