Patrimoni

Ciències naturals interconnectades

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha posat en funcionament la Xarxa de Museus de Ciències Naturals amb l’objectiu de promocionar polítiques comunes de protecció i difusió del patrimoni natural, així com la formació i la dinamització territorial del patrimoni natural. La xarxa està integrada per 10 museus catalans que sumen, entre tots, un patrimoni de més de 3.800.000 exemplars entre espècimens de geologia, paleontologia, botànica i zoologia, patrimoni que difonen. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha declarat que la xarxa acostarà l’estudi científic de les disciplines naturals a la gent.

La Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya (XMCNC) és la darrera de les xarxes temàtiques de museus del país, d’acord amb el Pla de Museus de Catalunya, aprovat per l’acord de govern 121/2020 de 6 d’octubre, instrument de suport del sistema català de museus. La xarxa està integrada pel Museu Darder de Banyoles-Espai d’Interpretació de l’Estany, el Museu de Ciències Naturals de Granollers, el Museu d’Arenys de Mar, el Museu del Ter, el Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, el Museu d’Isona i Conca Dellà, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Museu de l’Institut Botànic de Barcelona, el Museu d’Alcover i el Museu de les Terres de l’Ebre.

El 2022 se seguirà desplegant el Pla de Museus 2030, que estarà dotat l’any vinent amb 49,5 milions d’euros si s’aprova el pressupost de la Generalitat al Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.