Música

Manel, Andrea Motis i Albert Pla & Diego Cortés, últimes incorporacions al Festival Ítaca

D’abril a juliol, el festival celebrarà el 10è aniversari amb 36 concerts, tres espectacles de llums amb drons i dos murals commemoratius a vuit poblacions de l’Empordà i a la ciutat Girona

El festival Ítaca, Cultura i Acció ha presentat les darreres incorporacions del cartell d’enguany en un festa que ha tingut lloc dijous a la nit a l’Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí per celebrar el desè aniversari de l’esdeveniment cultural. Manel i Albert Pla & Diego Cortés, que actuaran a Corçà el 10 i 11 de juny; i Andrea Motis, que ho farà a l’escenari de les havaneres de Calella de Palafrugell el 3 de juliol, són les últimes incorporacions al cartell del festival.

D’abril a juliol, el festival celebra els seus primers deu anys de vida amb un total de trenta-sis concerts, tres espectacles de llums amb drons i dos murals commemoratius. Ítaca oferirà actuacions a les vuit poblacions de l’Empordà que donen suport al festival: Calella de Palafrugell, Corçà, Gualta, La Pera, L’Escala, L’Estartit, Palafrugell i Torroella de Montgrí. A més, en aquesta edició també programarà un concert a la ciutat de Girona.

Els concerts s’iniciaran el 16 i 17 d’abril a l’Escala durant la ‘Santa Gresca’ i posaran en marxa la temporada musical de l’estiu a la Costa Brava. LaDinamo obrirà la programació amb un concert itinerant el da 16 d’abril a la tarda abans de la nit de concerts que protagonitzaran Buhos, La Fúmiga, Despit, Doble & Hug Sound i La Basement Band. L’endemà, també a l’Escala, hi actuarà la banda familiar Xiula.

El 12 de maig, l’Auditori de Girona acollirà el concert de Goran Bregovic en l’única actuació prevista l’any vinent pel músic bosni a les comarques gironines. El 28 de maig, Maria Arnal i Marcel Bagés actuaran a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí.

La majoria de concerts tindran lloc al mes de juny. Del 3 al 5 d’aquest mes, Palafrugell acollirà tres nits de concerts amb les actuacions de Doctor Prats, Skatalà, 31 FAM, The Penguins, Tramma, Kumbara i l’Orquestra Maribel. El cap de setmana següent, el 10 i 11 de juny, l’ÍTACA es traslladarà a Corçà amb les actuacions d’Albert Pla & Diego Cortés i Manel, i una setmana més tard, el 17 de juny, desembarcarà a Gualta amb la presentació del nou disc d’Àlex Serra & Totidub que s’acompanyaran de Na Lúa als visuals.

Durant la festivitat de Sant Joan, els dies 23, 24 i 25 de juny, Ítaca celebrarà els seus concerts més multitudinaris a l’Estartit amb prop d’una quinzena de bandes: Zoo, Ana Tijoux, The Tyets i Asian Dub Foundation Sound System, el dia 23 de juny; Oques Grasses, Roba Estesa, Suu, La Sra. Tomasa i Zetak, el dia 24 de juny; i Rigoberta Bandini, Zahara, Cala Vento, Habla de mí en presente i Serial Killerz, el dia 25 de juny. Andrea Motis tancarà el festival el 3 de juliol a la platja de Port Bo, de Calella de Palafrugell, en l’estrena del seu nou disc a les comarques gironines.

El festival anunciarà properament l’últim concert previst en aquesta edició que tindrà lloc a La Pera i que serà una ‘estrena mundial’. Ítaca manté la seva aposta de programar grups populars i consolidats amb propostes de risc per oferir una cartell variat i de qualitat. A més, també aposta pels grups KM0 amb la programació d’artistes i bandes emergents de les comarques gironines, com Tramma, Kumbara, Doble & Hug Sound o Despit.

Enguany, Ítaca amplia la seva programació amb activitats especials per celebrar i commemorar el seu desè aniversari. El festival programarà tres espectacles de llums amb drons a L’Escala (14 d’abril), Palafrugell (27 de maig) i L’Estartit (24 de juny). Els muntatges que combinen art i tecnologia aniran a càrrec de Flock Drone Art, primera empresa catalana i una de les primeres d’Europa que conceptualiza, produeix i realitza espectacles de llums amb tecnologia dron. La programació d’aquests espectacles respon a l’aposta tecnològica del festival per oferir al seu públic propostes artístiques innovadores i avantguardistes. Els tres espectacles seran gratuïts.

Una altra de les accions previstes en aquesta edició és la realització de dos murals de grans dimensions a l’Escala i a Palafrugell. Les dues peces són obra de l’artista Roc Blackblock i formen part del seu projecte artístic Murs de Bitàcola, que pretén recuperar i reivindicar la memòria col·lectiva de cada comunitat o poble a partir de murals que reprodueixen fotografies o imatges històriques de l’espai on es realitzen. En el cas de l’Escala, el mural s’ha realitzat en una paret de grans dimensions, de 320 metres quadrats, de l’aparcament de Ca les Monges, al centre de la localitat. L’artista hi ha reproduït una foto antiga de principis del segle XX de la zona de la Platja, quan era el port pesquer del municipi. La proposta vol recuperar i retre homenatge a les arrels marineres de l’Escala. En el cas de Palafrugell, la ubicació i la imatge escollida es donaran a conèixer properament.

El festival ja ha venut més de 8.000 de les 25.000 entrades que s’han posat a la venda pels concerts de pagament. Les entrades es poden comprar al web del festival: www.itacacultura.cat .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'empúries
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

saragossa
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell
DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA