Art

culturA

Llum verda al projecte de reforma de l’antic monestir de Sant Feliu Guíxols de per ubicar-hi el nou Thyssen

El cost de les obres s’apropa als 10 milions d’euros i implica la reforma de la planta baixa i els dos primers pisos

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha donat llum verda al projecte de reforma de l’antic monestir per ubicar-hi el nou museu Carmen Thyssen. L’aprovació inicial s’ha votat aquest dijous al vespre durant el plenari i ha comptat amb el suport de l’equip de govern (TSF i PSC) i ERC, l’abstenció de Junts i els vots en contra de MES i els comuns. El projecte aprovat aquest dijous preveu la reforma de la planta baixa i el primer i el segon pis de l’antic monestir. També afecta a l’ampliació del claustre a la plaça de l’Abadia. Es tracta d’una superfície de 5.555 m2 i la inversió prevista s’apropa als 10 milions d’euros sense IVA.

El museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols fa un pas més abans de ser una realitat i aquest dijous ja s’ha aprovat inicialment el projecte de reforma de l’antic monestir. El plenari ha donat llum verda al projecte que preveu construir un claustre a la plaça de l’Abadia, recreant l’ambient del monestir i també reformarà la planta baixa i el primer i segon pis.

Amb aquesta reforma es donarà vida al projecte arquitectònic dissenyat pel despatx Nieto-Sobejano, que va guanyar el concurs. El cost previst per aquest projecte és d’uns 10 milions d’euros (IVA a part) i englobarà una extensió de 5.500 metres quadrats.

La intenció és que les obres arrenquin el mes de setembre amb l’ampliació i reforma dels exteriors de l’edifici a la plaça del Monestir. També es faran obres a l’avinguda de Juli Garreta.

El projecte va comptar amb el suport dels dos grups al govern -Tots per Sant Feliu (TSF) i el PSC- i els regidors d’ERC. El grup de Junts es va abstenir i MES i En Comú Podem van votar-hi en contra. L’alcalde, Carles Motas, ha detallat que aquest projecte no va només de construir un museu sinó de la “transformació de la ciutat en l’àmbit urbanístic, econòmic i cultural”.

De moment, el museu ja compta amb les ajudes de la Generalitat de Catalunya, el govern espanyol i la Diputació de Girona. Motas ha recordat que les tres administracions han manifestat la voluntat que el finançament “sigui ampliable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA