Art

Els museus de l’ICUB reben més de 3,6 milions de visites

El Picasso va ser el que va atraure més persones, prop de 800.000, seguit del Born i el Castell de Montjuïc

Els museus i centres d’exposicions de gestió municipal de Barcelona van rebre més de 3,6 milions de visitants l’any 2022, una xifra que mostra una clara recuperació en relació amb els anys de les grans restriccions per la pandèmia. El Museu Picasso (794.800 visitants), el Born Centre de Cultura i Memòria (728.000) i el Castell de Montjuïc (689.200) van ser els equipaments més visitats en ordre decreixent. D’altra banda, les diferents seus del Museu d’Història de Barcelona (Muhba) van rebre 616.600 persones, i pels espais pertanyents al Museu de Ciències Naturals n’hi van passar 321.000 (per primer cop s’han comptabilitzat també els visitants al Jardí Botànic Històric).

Les xifres encara poden créixer amb les dades definitives, que s’acabaran de recollir al llarg del mes de gener, però de moment serveixen per constatar la recuperació general dels espais gestionats per l’ICUB i els museus amb col·leccions municipals (com ara el Picasso i el de Ciències Naturals). Encara són lluny, però, dels registres anteriors a la pandèmia, tot i que superen clarament els de l’etapa dura de les restriccions: l’any 2021 van ser poc més de 2 milions de visitants, gairebé tres milions per sota del 2019, en què es van superar els 4,8 milions.

Pel que fa a les exposicions amb més públic, van ser les dedicades a Brigitte Baer. Picasso i els gravats i a Lucien Clergue, totes dues al Museu Picasso, amb 327.4888 visitants. Les segueixen les de Marguerite Duras i Oriol Vilapuig, a La Virreina Centre de la Imatge, amb 55.775 visitants en conjunt, i Alimentar Barcelona, 1921. Cap a la ciutat metropolitana, al Saló del Tinell (Muhba), que va ser vista per 47.495 persones. Banksy. The art of protest, al DHUB, va atraure 31.060 visitants.

L’ICUB assenyala que cada quatre visitants als museus i espais patrimonials de la ciutat és públic local, amb un repunt molt significatiu respecte als anys previs a la pandèmia. El 2019, el percentatge de barcelonins que visitaven els museus de la ciutat no arribava al 15%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona