Patrimoni

barcelona

Rehabilitaran el Portal de la Pau com a centre d’interpretació i seu del port

Es recuperaran el vestíbul original amb les escales i la sala hipòstila, el saló amb coberta de volta i les terrasses

L’edifici que es va construir del 1903 al 1907 va néixer com a embarcador de passatgers però aviat es va convertir en seu corporativa

El ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) rehabilitarà l’edifici històric del Portal de la Pau del port de Barcelona que dona entrada al Moll de la Fusta. L’edifici també conegut com a Junta d’Obres del Port perquè va acollir aquest organisme de gestió des del 1918 es reformarà per mitjà d’un contracte de 17,28 milions i un termini d’obres previst de 18 mesos per tal de convertir-lo en el Centre d’Interpretació del Port per explicar la infraestructura i la seva relació amb l’economia i la vida de la ciutat però també com a seu corporativa de l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB). En la planta baixa es recuperarà el vestíbul d’entrada original, les escales i la sala hipòstila mentre a la primera planta es reformarà el gran saló amb coberta de volta ornamentada. S’habilitaran dues sales per a les reunions del consell de l’Autoritat Portuària i pel despatx de la presidència de l’organisme. En la planta d’altell hi haurà serveis i despatxos i a la coberta es recuperaran les terrasses comunicades amb el vestíbul principal.

Construït entre 1903 i 1907, l’edifici va ser dissenyat per l’enginyer i aleshores sotsdirector d’obres del port, Julio Valdés i Humarán, i té la façana coronada pel conjunt escultòric Barcelona protegint la Marina i el Comerç de l’artista Joan Serra i Pau. Funcionant inicialment com a embarcador de passatgers i restaurant de luxe, des del 1918 va acollir la Junta d’Obres del Port que posteriorment esdevindria l’organisme Port Autònom i avui és l’Autoritat Portuària. De fet, fins el 2010 va ser la seu de l’APB.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia