Còmic

Manel Puyal exposa caricatures al Poblenou

Manel Puyal (Barcelona, 1947) exposa a la sala Mariné de l’Aliança del Poblenou (del 20 al 31 de maig) una selecció de les caricatures que ha fet, al llarg de la seva dilatada trajectòria com a ninotaire, a capçaleres de premsa com ara l’Avui, La Hoja del Lunes, Mundo Diario, ABC, La Vanguardia i revistes com ara El Drall, El Be negre amb potes rosses, El Triangle, El Carrer i la revista satírica digital El Web Negre.

Puyal, que va debutar en l’ofici a la revista 4 Cantons, és un home discret, del Poblenou de soca-rel i molt vinculat al moviment associatiu d’aquest barri obrer, com ara el Centre Moral i L’Aliança, on li guarden la cadira com a membre de la Junta.

“El Manel no és àcid. Les seves són caricatures amables. No vol ridiculitzar ningú. Sap expressar els aspectes positius i sempre amb una punta d’humor”, li va comentar sobre el dibuixant el periodista Juanjo Caballero a la també periodista Maria Favà.

A l’escola, Manel Puyal feia caricatures dels professors “sempre procurant que s’assemblessin i mai cruels” i dibuixava també per als seus companys uns quadernets de personatges del futbol. “Amb el Kubala no me’n vaig sortir”, confessa. Es va apuntar a uns cursos de dibuix per correspondència que dirigia Josep Escobar, el dibuixant del TBO creador, entre d’altres, dels personatges Carpanta i els germans Zipi i Zape. Ha admirat els dibuixants Valentí Castany i Gin (Jordi Giner). Per a Manel Puyal, Miquel Ferreres va ser un far creatiu. Aquesta mostra és una bona ocasió per poder gaudir de l’obra d’un autor tan humil com destacable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Eduard Costa publica l’enèrgic ‘Ben amunt’, el primer disc signat amb el seu nom

sant pol de mar
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala
cultura

L’Arxiu Lafuente de Santander compra la col·lecció d’objectes culinaris d'Antoni Miralda

barcelona
FESTIVAL DE CANES

Jonás Trueba aposta per l’amor

canes
arts escèniques

Catorze finalistes catalans als Max, amb una gala dedicada a Guimerà

barcelona
GIRONA

Unes 700 persones assisteixen al Pati Cultural 2024

GIRONA
patrimoni

Manresa restaura l’escultura dedicada a Josep Anselm Clavé

Manresa