Llibres

Cultura

Mor l’escriptora Viktòria Amèlina pel bombardeig rus de Kramatorsk

Tenia 37 anys i des de l’any passat documentava crims de guerra a Ucraïna

Segons ha confirmat l’organització pública cultural PEN, l’escriptora Viktòria Amèlina va morir dissabte passat a l’Hospital Mechnikov de Dnipro després de resultar ferida en el bombardeig rus de Kramatorsk del passat dimarts, dia 27 de juny.

Amèlina havia estudiat tecnologies informàtiques a la Universitat Politècnica de Lviv i fins al 2015 va estar treballant en diverses empreses tecnològiques internacionals, feina que decideix abandonar per dedicar-se a l’escriptura.

L’any 2014 publica Syndrom Lystopadu i el següent any queda finalista del Premi Valeri Xevtxuk. L’any 2016 escriu la seva segona novel·la titulada Dim dlja Doma amb la qual és preseleccionada per a diversos premis i guanyadora l’any 2021 al Premi Joseph Conrad.

A causa de la invasió russa l’estiu del 2022 Amèlina s’uneix a l’organització de drets humans Truth Hounds amb l’objectiu de documentar els crims de guerra. Feina que estava fent i que està previst que es publiqui aviat fora del seu país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia