Política

CONFLICTE BÈL·LIC A L’EST D’EUROPA

Rússia acusa Ucraïna d’un atac amb drons a Moscou

El ministeri de Defensa rus ha qualificat de “terrorista” l’atac, que no ha causat ni víctimes ni danys materials

Les tropes ucraïneses segueixen avançant les seves posicions al sud del país i han destruït en aquest territori 36 unitats d’equipament militar rus

L’alcalde de Moscou, Serguei Sobianin, ha denunciat aquest dimarts un atac amb drons contra Moscou i la seva província de matinada, del qual ha acusat Ucraïna, informa El País. El ministeri de Defensa rus, que ha qualificat de “terrorista” l’atac, ha xifrat en cinc el nombre de drons, quatre dels quals han estat abatuts i un cinquè ha estat interceptat per “mitjans de guerra electrònica”. No hi ha hagut víctimes ni danys materials. L’atac, però, ha obligat a restringir durant unes hores els vols a l’aeroport de Vkunovo, a la capital russa.

Per la seva banda, la portaveu del ministeri d’Afers Estrangers rus, Maria Zakharova, ha acusat directament el govern ucraïnès de l’atac: “L’intent del règim de Kíiv d’atacar una àrea on s’ubiquen infraestructures civils, incloent-hi un aeroport que dóna la casualitat que rep vols internacionals, és una nova acció terrorista”, ha publicat al seu canal de Telegram. Cal recordar que Rússia ha llançat nombrosos atacs contra infraestructures civils ucraïneses, com instal·lacions sanitàries i elèctriques, preses i ponts des de l’inici de la guerra a Ucraïna el 24 de febrer del 2022.

Avenços ucraïnesos

Pel que fa al front de guerra, les forces armades ucraïneses segueixen avançant les seves posicions al sud del país, alhora que han causat baixes a les tropes russes en les últimes 24 hores equivalents a “gairebé tres companyies”, segons ha anunciat aquest dimarts el comandant ucraïnès Oleksandr Tarnavski, cap del grup operacional estratègic que combat a la zona sud-est d’Ucraïna. Tarnavski també ha afirmat que les forces ucraïneses han destruït en aquest territori 36 unitats d’equipament militar rus, entre els quals destaquen diversos tancs, sistemes antiaeris de míssils, drons i sistemes d’artilleria, així com dos dipòsits de munició i un lloc de control rus al sud en les últimes 24 hores, informa l’agència Efe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona