Cultura popular

cultura

Arrenca el Mercat de l’Olla de Caldes, la més gran de Catalunya

Des d’avui i fins demà, diumenge, Caldes de Montbui serà l’epicentre del Mercat de l’Olla, la més gran Catalunya. Una tradició que existeix des de fa 38 anys, tot i que en fa dotze que té un model renovat, amb una setantena de parades d’artesania, alimentació i activitats familiars. Tot gira al voltant de la gran olla situada a la plaça de la Font del Lleó, d’on brolla aigua termal. L’olla, que té una capacitat de 1.600 litres, bull amb foc de llenya i no s’atura mai durant els dos dies de mercat. En total se serviran 6.000 racions de llegums. Una desena de restaurants de la ciutat faran un plat especial amb llegums cuits amb aigües termals. La regidora de Turisme i Termalisme de Caldes, Carme Germà, explica: “La gent de Caldes històricament han fet servir l’aigua termal per estovar els llegums i coure’ls.” El mercat, com el Museu Thermalia, pretén donar a conèixer el potencial de l’aigua termal al municipi. “Hi ha llocs on només l’usen per banyar-se, però aquí la fem servir per estovar el vímet per fer cistells, per pelar les ametlles, per fer carquinyolis, per fermentar els iogurts, per rentar la roba als safareigs”, indica la regidora. El Mercat de l’Olla és el segon de Caldes en importància –després del de Nadal–, mou un milió d’euros i atreu més de 50.000 persones, segons l’estudi presentat dijous pel consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

literatura

El nou segell Tres Portals editarà llibres d’interès espiritual i literari

barcelona
societat

XXIX Mostra de Teatre d’Instituts Públics de la demarcació de Girona

blanes
art

Els artistes catalans de tots els temps, junts en un diccionari en línia

barcelona
Cultura

Pas endavant pel futur Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

Montblanc
ART

El Festival Vadart torna amb més art, música i enologia

Vilajuïga
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona

Torna el boomerang, l’espai musical inclusiu a la Mirona

salt
música

Eduard Costa publica l’enèrgic ‘Ben amunt’, el primer disc signat amb el seu nom

sant pol de mar
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes