L'Ametlla de Mar obrirà al públic aquest estiu els búnquers de la Guerra Civil

Després de la neteja, que es fa ara, es museïtzarà l'espai

El projecte museístic, que inclou l'ambientació de les fortificacions en la seva època amb la creació de decorats, sonorització, il·luminació, instal·lació de panells explicatius i fotografies i audiovisuals, és a càrrec de l'empresa Cromatica, que ha estat assessorada pel grup de gestió del patrimoni arqueològic i històric Àtics. El Patronat Municipal de Turisme de l'Ametlla ha fet una crida a tothom que tingui fotografies, documents o històries que relacionin la Cala amb l'època en què les fortificacions van ser utilitzades pels soldats de la Guerra Civil: «És un material que podria enriquir el conjunt i que estem disposats a utilitzar. A més, servirà com a base per reconstruir la història del nostre poble d'una època molt concreta», segons Dami Llaó, gerent del patronat.

Quan l'espai sigui visitable, el visitant rebrà explicacions sobre què són les fortificacions, quan es van construir i per què. També se li mostraran els elements que les integraven, com les trinxeres o els canons, i se li explicarà què passava fora, a les rodalies, en aquell moment, amb explicacions sobre la batalla de l'Ebre, la situació d'altres fortificacions i els bombardejos propers. La museïtzació del búnquer també donarà a conèixer el dia a dia de la gent del poble i dels soldats, què menjaven i com dormien i quina vida feien. De fet, al búnquer es passarà un curtmetratge realitzat per a l'ocasió sobre la vida d'un nen i un soldat que mostrarà de manera gràfica tot el que succeïa llavors.

El recorregut acabarà amb una explicació sobre els vaixells que es van enfonsar en els anys de la Primera Guerra Mundial davant de la costa de l'Ametlla de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona