Cultura

Sotheby's subhastarà l'Òscar que Orson Welles va guanyar per 'Ciutadà Kane'

La casa de subhastes Sotheby's subastarà el proper 11 de desembre l'Òscar al millor guió original que va guanyar el director Orson Welles per la pel·lícula Ciutadà Kane.

Sotheby's calcula que l'Òscar d'Orson Welles podria arribar a vendre's a partir de 800.000 fins a 1,2 milions de dòlars i precisa que els diners obtinguts en la subhasta seran per a finalitats benèfiques i humanitàries.

L'estatueta daurada, que es va creure que l'havia perdut el mateix Welles, va aparèixer al 1994 i després d'una llarga batalla legal va tornar a formar part del patrimoni d'Orson Welles. Al 2003, la Fundació Dax, una entitat caritativa de Los Ángeles, va adquirir l'Òscar i ara vol subhastar-lo.

Ciutadà Kane és considerada una obra mestra del cine, com ho demostra el fet que l'Institut Americà del Cine i l'Institut Britànic de Cine l'hagin escollit com el millor film de la història del cinema.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.