Art

El Museu d’Art transforma el paper en art amb la 3a edició ‘d’Art-Acció!’

Durant tot el dia s’oferiran tallers, xerrades i actuacions gratuïtes per a tots els públics

El Museu d’Art de Girona organitza una nova edició ’d’Art-Acció! 3a Jornada d’experimentació artística’, una cita anual que convida els visitants a explorar procediments, tècniques i materials artístics a través de la creativitat i la participació activa. Amb l’objectiu de fomentar la inspiració, el benestar i la creativitat, ’Art-Acció!’ ofereix una invitació per descobrir i gaudir del poder transformador de l’art i l’experimentació amb les tècniques artístiques, una de les línies estratègiques de la difusió del Museu d’Art.

La primera edició d’aquestes jornades, que són una evolució de Dia del Visitant, es va dedicar al fang. En l’edició anterior, dedicada al teixit, el museu va acollir més d’un miler de participants. Enguany, el focus serà el paper, “un material que ha estat fonamental en el desenvolupament de la civilització humana”, expliquen en un comunicat. “La seva elaboració i producció, des dels primers molins artesanals fins a la producció industrial, ha tingut un pes específic en l’econòmica de tots els temps”.

La jornada del Museu d’Art proposa descobrir tots aquests valors, i alhora, explorar i experimentar amb el paper. Al llarg del dia, els participants podran provar diverses tècniques com l’origami, el collage creatiu, el dibuix en tinta sobre paper o la fabricació artesanal de paper, amb el guiatge d’artistes i artesans experts. Destaquen propostes com la conferència inaugural ’Cinc mil anys de paper’, d’Assumpció Vila, l’exposició d’escultura ’De la pedra al paper’, de Patrícia Maseda, o el taller de postals ’L’art de celebrar’, organitzat pel grup SuperArt.

També hi haurà activitats per a famílies, com el taller de kirigami ’Les siluetes del museu’, un taller de lettering o jocs lliures a les sales del museu. Durant tot el dia, s’oferirà servei de menjar i begudes i una pausa musical al migdia amb les versions de The Covers Band. Per tal de minimitzar l’impacte mediambiental de la jornada, alguns dels tallers utilitzaran el paper de treball que l’equip del museu ha anat guardant durant mesos. Aquest material, que originalment es va imprimir per a tasques internes, ara tindrà una segona vida en les activitats, demostrant el compromís del Museu amb la reutilització i la reducció de residus. L’entrada al Museu i a totes les activitats són d’accés gratuït, i es portarà a terme el 28 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia