Cultura

MÚSICA

La catedral de Lleida s’omple per estrenar el seu nou orgue

A l’acte litúrgic i el concert inaugural de diumenge hi va assistir el president de la Generalitat, Salvador Illa, entre altres autoritats

La catedral de Lleida es va omplir completament ahir, festivitat de Sant Miquel Arcàngel, amb motiu de l’acte d’inauguració del nou orgue de la Seu Nova, provinent del Japó. A més del bisbe de Lleida, Salvador Giménez, que va beneir l’orgue, hi van assistir també els arquebisbes d’Urgell, Joan-Enric Vives, i de Tarragona, Joan Planellas; el president de la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i el president de la Fundació Ueno Gakuen Educational de Tòquio, Yoshiharu Ishibasi, entitat que ha donat l’orgue al bisbat. Un acte litúrgic i la benedicció de l’instrument van precedir un concert a càrrec de Miquel González, professor d’orgue del Conservatori Municipal de Música de Lleida. També s’hi va projectar un audiovisual sobre la donació, el llarg trasllat transoceànic i la instal·lació d’aquest orgue construït a Alemanya per la prestigiosa empresa Klais. També s’ha publicat el llibre commemoratiu Els orgues de la catedral nova de Lleida, de Joan Agelet Gomà, Anna Esteve Florensa i Miquel González.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.