Fotografia

fotografia

La Generalitat compra l’arxiu dels Collboni de Palamós i un particular, l’àlbum amb la foto inèdita de la Sagrada Família

Un col·leccionista particular català ha comprat aquesta tarda la que podria ser la fotografia més antiga de la Sagrada Família, del 1892, en una subhasta a la sala Bonanova. En el mateix lot hi ha 68 imatges més de la Barcelona d’aquell any, una desena del port en què apareixen les rèpliques de les caravel·les La Pinta i La Niña que van ser construïdes durant les Festes Colombines dels 400 anys de la colonització d’Amèrica. Aquest privat s’ha quedat tot el conjunt per 2.600 euros (comissions a part). L’àlbum procedeix de la família de pastissers Collboni de Palamós.

En la subhasta també s’ha venut l’arxiu dels membres d’aquesta històrica botiga palamosina, que va tancar el 2023. La Generalitat ha exercit el seu dret de retracte i s’ha adjudicat el lot per 375 euros (comissions a part). Es tracta d’un fons que aplega retrats de la nissaga Collboni des de 1888 fins a mitjan dels anys trenta. Fotografies de bateigs, casaments i moments personals que són un extraordinari document per entendre com vivia la burgesia catalana a principis del segle XX. Aquest conjunt inclou alhora una sèrie de cartes manuscrites que expliquen l’obertura d’una fàbrica surera de Palamós a Lisboa. I fins i tot hi ha la placa de plata del centenari de la pastisseria entregada per l’Ajuntament de Palamós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.