cultura

La contraportada

El bo i millor de la cuina de Tiana

La tercera edició del Tast Tiana, que arrenca avui i s'allargarà fins diumenge, compta amb la participació de vuit restaurants, sis cellers i dues pastisseries de la vila

Tiana serà aquest cap de setmana l'aparador de la gastronomia i el bon vi. La vila se submergeix des d'aquesta tarda i fins diumenge en el Tast Tiana, una iniciativa econòmica que pretén donar a conèixer el bo i millor de la cuina local a través de diverses activitats, com les degustacions, els concursos de receptes o les visites a les caves. En aquesta ocasió, que ja és la tercera, prendran un protagonisme especial els cellers, en un intent per reivindicar la tradició vinícola del municipi, que existeix, i que potser tradicionalment no ha estat gaire explotada. Sis cellers de la zona –Alta Alella, Parxet, Joaquim Batlle, Serralada de Marina, Alella Vinícola i Mas Pellisser– oferiran els millors maridatges a uns menús on l'ingredient principal seran les mongetes de ganxet del Maresme. Vuit restaurants tianencs –L'Avi Mingo, El Casal de Tiana, Can Roca, Rostibò, Mas Corts, menjars per emportar Can Marc, Tirati Tiriti i La Fonda Marina– s'han compromès a elaborar plats amb aquest ingredient. També participaran al Tast Tiana d'aquest any dues pastisseries locals –Can Aixelà i Forn Solà.

La nova alcaldessa, Ester Pujol (PSC), va destacar ahir, durant la presentació del projecte a les instal·lacions d'Alta Alella, que el Tast Tiana és només una de les peces que el seu govern que tot just camina desenvoluparà per dinamitzar l'economia del poble. De fet, una de les àrees del nou cartipàs serà la del desenvolupament econòmic. “Volem que Tiana lideri projectes relacionats amb la DO Alella i alguns altres, tenint en compte la riquesa que té i el seu patrimoni paisatgístic i identitari”, va assegurar Pujol. El primer tinent d'alcalde, Jordi Gost (ERC), també va destacar la importància de combinar el món del vi amb la gastronomia i el fet d'haver ampliat a tres jornades l'edició del tast d'enguany. Amb tot, les previsions són mantenir els 1.300 visitants de l'any passat o fins i tot “superar-los”. Josep Maria Pujol Busquets, gerent d'Alta Alella i Andreu Francisco, president del consorci Alella –i alcalde d'aquest municipi– també van celebrar que els dos sectors puguin sevir per donar un impuls a l'economia i van assegurar que iniciatives d'aquest tipus serveixen per “arrelar encara més el poble de Tiana amb allò que és seu”.

El Tast Tiana arrencarà avui a la tarda, amb la lectura d'un pregó a càrrec de Meritxell Falgueras, sommelier i periodista (19.30h.) a La Catequística. La venda de tiquets per a les degustacions es farà avui i demà a les instal·lacions de La Catequística. El preu dels tiquets és de 6 euros i inclouen tres degustacions dels menús elaborats pels restaurants de Tiana i unes postres. Els plats es podran acompanyar amb vins dels cellers de la DO Alella. Tres tasts de vins també es podran adquirir per 6 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.