L'alumnat del Conservatori de Castelló fa una protesta
La conformació de les plantilles de professors de grau superior s'ha realitzat, des de l'any 1992, mitjançant la contractació de docents del cos de professors de Música i Arts Escèniques
Degut a que no es convoquen oposicions a càtedra des del 1992, el creixement d'aquestes contractacions “provisionals” ha arribat fins al punt de, en el cas del Conservatori Superior “Salvador Seguí” de Castelló, haver-hi el 80% del professorat en aquestes condicions. Només tres places pertanyen a catedràtics i son fixes, i les restants son d'interins. Han d'abastir ells sols l'ensenyança de més de 400 alumnes.
Aquesta situació ha provocat que l'Associació de catedràtics que si que estan ocupant les seues places, hagen denunciat aquestes contractacions i reclamat que els llocs de treball que ocupen els professors en comissió de serveis siguen coberts exclusivament per catedràtics o catedràtics interins. Açò, ha portat a que Conselleria haja pres la decisió de no renovar les comissions de servei a estos professors i traslladar al professorat actual dels conservatoris, als centres on son titulars.
Els llocs de treball seran coberts mitjançant la contractació d'altres professors que, potser, no tenen el nivell que els alumnes desitgen. De fet, la borsa de treball que, recentment s'ha obert per cobrir aquestes vacants, exigia com a requisit tindre només 16 anys. I un dels requisits per matricular-nos al conservatori és que tinguen 19 anys.
Molts dels alumnes dels conservatoris del País Valencià, trien el centre d'estudi en funció dels professors d'interpretació i composició, buscant el perfil docent que creuen que és l'adequat i que tenen una trajectòria com a concertistes i sobretot, molta experiència en l'ensenyança superior; professors que tenen grans iniciatives, com el disseny de la guia docent de les assignatures LOE, i que tenen qualitats més que suficients per a la impartició del tercer grau o postgrau.
A més, noves especialitats, com “Música antiga” que va ser implantada el curs anterior, corren el risc de desaparèixer, degut a que hi ha molts pocs professors especialitzats en la interpretació d'instruments antics, i els pocs que hi ha, són els que ocupen les places “provisionals” en l'actualitat, i que per tant, hauran de translladar-se als seus centres corresponents.
L'alumnat d'aquest conservatori troba que aquesta regularització, resulta totalment arbitrària i afectarà els professors, però molt més l'alumnat, que és en definitiva qui és el principal usuari.