circ
Benejam exposa cartells sobre el circ al cinema
L'exposició, que s'inaugura divendres, obre el dens programa d'activitats paral·leles del segon Festival Internacional del Circ Castell de Figueres
La relació entre el circ i el cinema és llarga i intensa: les primeres projeccions de cinema van tenir lloc en envelats de circ, i els saltimbanquis i pallassos del circ van fer el salt a la pantalla en algunes de les primeres produccions del setè art. Aquesta relació entre arts s'ha concretat també, al llarg de la història del cinema, en tota una sèrie de pel·lícules que s'han inspirat en el món del circ des de les perspectives més diverses.
L'exposició El circ al cinema, que s'inaugurarà divendres vinent a la seu dels Amics del Castell de Sant Ferran de Figueres (19.30 h), mostra aquesta llarga i fructífera relació a través de cartells, guies publicitàries, fotocroms i programes de mà de pel·lícules de temàtica circense, procedents de l'arxiu del col·leccionista figuerenc Lluís Benejam Buhigas, que aplega informació gràfica de més de 28.000 pel·lícules projectades des del 1900 fins l'actualitat.
Aquesta exposició, que es podrà visitar els dissabtes i els diumenges al matí fins al 25 de febrer, obre l'intens programa d'activitats paral·leles de la segona edició del Festival Internacional de Circ Castell de Figueres, que tindrà lloc del 21 al 25 de febrer al castell de Sant Ferran.
L'exposició El circ al cinema inclou un centenar de cartells de pel·lícules com ara Una tarde en el circo (1939), dels germans Marx; El mayor espectáculo del mundo (1952), de Cecil B. DeMille; Trapecio (1956), de Carol Reed, amb Burt Lancaster, Tony Curtis i Gina Lollobrigida; El aprendiz de clown (1967), de Manuel Esteba, amb Charlie Rivel i Quique San Francisco; Balada triste de trompeta (2010), d'Álex de la Iglesia, amb Carlos Areces i Santiago Segura, i la recent Agua para elefantes (2011), de Francis Lawrence.
Xerrada de Matabosch
La segona activitat paral·lela del festival serà la conferència El món del circ a través del festival de Figueres, que oferirà el seu director, Genís Matabosch, el divendres 18 de gener al mateix espai que l'exposició (19.30 h).