Maçart inicia demà una nova etapa a Maçanet de Cabrenys com a mostra d'art transfronterer

El festival Maçart obrirà demà divendres la seva 12a edició a Maçanet de Cabrenys, amb un nou equip que té Ferran Herrera al capdavant i una línia renovada com a mostra d'art transfronterer i transpirinenc, obrint el poble de Maçanet al món des de la seva pròpia singularitat. La presentació del festival Maçart tindrà lloc demà a les deu de la nit i serà a càrrec del seu director i el Màgic Andreu, que mitja hora després oferirà un espectacle ple de màgia i humor a la plaça de la Vila.

El programa de dissabte començarà a les dotze del migdia amb un taller de capoeira per a nens i joves, a la plaça del Castell. A la tarda tindrà lloc un contacontes musical a la font del Xampí (17.30 h) i l'espectacle audiovisual Bombolles (19.00 h, sala d'espectacles) a càrrec de l'artista multimèdia Jean-François Joyeux i el saxofonista Michel Pratt, que interrelacionen música i imatges generades en temps real amb una dimensió poètica.

La nit del dissabte començarà a la plaça de la Vila amb danses dels Balcans, l'Índia i Egipte, i continuarà al mateix espai amb el grup nord-català Blues de Picolat (23.30h). A partir de la una de la matinada, la música començarà a l'Horta amb els discjòqueis Jordi López i My name is Pinxo.

Diumenge hi haurà poesia a la plaça de la Vila (12.30 h), l'espectacle de titelles El Patufet a la plaça del Castell (17.30 h), un espectacle de capoeira a la plaça de la Vila (19.15 h) i l'actuació del quartet de jazz Clics a la plaça del Castell (22.00 h).

Dissabte al matí també s'inauguraran les exposicions i instal·lacions artístiques repartides pel poble, a càrrec d'artistes locals com ara Carlos Massot, Marisa Elias, Sonia Roggia, Rafa Castro, Martí Sabà, Fernando García, Jordina Güell, Maria Palomeras, Lluïsa Abelló i Albert Ponsatí, i els artistes forans Laia Pol, Carlos Cabezas, Núria Sorribas, Adrià Siurana i Visual 13.

Un dels projectes de la nova direcció de Maçart és crear un museu permanent sobre el poble amb aportacions dels veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.