cultura

La revista ‘Descobrir' s'endinsa en el cap de Creus més inspirador

El dossier d'aquest mes de maig inclou rutes i suggeriments gastronòmics per gaudir del paradís geològic de la Costa Brava

La revista Descobrir proposa en l'edició de maig una escapada a l'Empordà més enigmàtic. Els articles que componen el dossier central de cinquanta pàgines passegen el lector per Colera, Llançà, Portlligat, el cap de Norfeu, Cadaqués i Roses, tot seguint el rastre de mites i llegendes que envolten aquests paisatges esculpits per l'aigua i el vent al llarg dels segles. El cop de puny d'Hèracles que, segons el mite, va fer sorgir els Pirineus i la punta del cap de Creus és l'origen d'aquests paisatges, que han estat font d'inspiració d'artistes. A més de recollir versos i descripcions literàries, la capçalera recull la veu de la gent que viu i treballa al territori, persones que expliquen les seves raons per recloure's en aquest racó del país. L'energia que desprèn la roca és un dels motius d'inspiració per a alguns dels testimonis que apareixen en aquest dossier, però també la riquesa dels productes de la mar i la terra, des del peix fresc fins al vi de garnatxa, dolç i sec, productes presents als millors restaurants.

El número de maig es completa amb dos reportatges que conviden a viatjar en el temps: fins al segle XIV, resseguint el Camí de l'Últim Càtar a través del Pirineu, fins al segle XVII, descobrint l'arquitectura renaixentista en els pobles que envolten el massís dels Ports. Rutes pel Montsià, la vall d'Àssua i les cabanes de pedra seca del Masroig i diverses propostes d'agenda acaben de conformar aquest número farcit d'idees per gaudir de la primavera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia