cultura

Roden els últims plans de ‘Doctrina' a Port de la Selva

L'actor, director i guionista Joan Frank Charansonnet ultima el rodatge d'una pel·lícula que tracta sobre l'anulació de la doctrina Parot

Es dividirà en dues parts que es podran visionar a la carta

El director Joan Frank Charansonnet (Ànima) roda aquests dies al Port de la Selva i a Palamós les últimes seqüències del seu nou llargmetratge, titulat Doctrina i amb el qual aborda un tema d'actualitat com és el de l'anulació de la doctrina Parot. Ho fa a través d'una història centrada en un assassí en sèrie que porta vint anys a presó i surt en llibertat gràcies a l'anulació d'aquesta jurisprudència.

Dividida en dues parts, Doctrina I: El pecat original narra el viatge al passat del reclús Víctor Ribas, el protagonista (interpretat de jove per Efren Casas i d'adult per Jordi Reverté). Tractada en to de thriller poètic, els espectadors podran entrar en la ment de l'assassí i violador, recorrent alguns dels passatges més emotius i impactants de la seva vida fins a les arrels de la seva infància.

Per a la segona part, La Reinserció, l'acció se centra en com el personatge surt en llibertat i va a viure novament amb la seva mare (Montse Ribadellas) al poble de Port de la Selva. A partir d'aquí la història, com avança el seu director, esdevé “més costumista amb tocs d'acció” per veure, descobrir i entrar en la vida de tots els personatges que, directa o indirectament, es veuran afectats per la sortida de la presó del protagonista: pescadors, un immigrant ple de valors, un cacic de poble i una dona manipuladora veuran en ell una amenaça a la seva vida tranquil·la i entraran en un polèmic debat moral amb les persones que pensen que tothom mereix una segona oportunitat.

Doctrina és una producció cent per cent independent que no ha rebut cap tipus d'ajut ni de subvenció oficial, produïda i distribuïda per Dejavu Films i El Laboratori d'actors de Cinema. La seva estrena està prevista en sales de cinema a finals de 2015, amb la novetat que serà la primera pel·lícula catalana en la que l'espectador podrà escollir a la carta.

El director, conegut també per la seva faceta d'actor en sèries de televisió com Cuéntame o Hospital Central, tenia molt clar des del principi que volia rodar una pel·lícula d'unes tres hores per tal de dividir-la en dues parts i oferir així a l'espectador la llibertat d'escollir si vol comprar l'entrada doble, que comptarà amb un descans de quinze minuts, o només una part o altra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia