Llibres

novel·la

marta monedero

Diga'm Isaac

La immigració mou l'obra de Dinaw Mengestu (1978), un escriptor etíop que als dos anys va haver d'emigrar amb la família cap als EUA. Allà es va graduar a la universitat de Georgetown, va obtenir un màster a la universitat de Columbia i va publicar a mitjans com ara Granta i The New Yorker.

Els nens de la revolució, la seva primera novel·la, narra la vida d'un etíop desarrelat que té una botiga a Washington. La segona, El lugar del aire, s'inspira en l'experiència dels seus pares i la protagonitza el fill d'uns immigrants que, després de la mort dels progenitors, visita els llocs on van viure a través d'una bella reflexió sobre la identitat. A Els nostres noms la immigració torna a ser-ne l'eix motor però aquí l'aborda des d'una altra perspectiva i hi afegeix una història d'amor: un noi que coneixem amb el nom d'Isaac és un exiliat polític ugandès que arriba a una petita ciutat de l'Amèrica profunda on l'ajuda una assistenta social que s'enamora dels seus silencis i el misteri que l'envolta.

Amb una prosa senzilla i unes atmosferes que transmeten la brutalitat del racisme, l'obra avança a través de dues històries paral·leles separades pel temps però amb uns personatges enyorats i compromesos amb l'amistat. Mengestu és un bon narrador de la tragèdia dels milions d'africans que anhelen una nova vida per la qual sovint en paguen un preu excessivament alt.

Els nostres noms
Dinaw Mengestu
Traducció: E. Riera Editorial: Empúries Pàgines: 334 Preu: 19,90 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.