Llibres

ciència

David Bueno i Torrens

El cervell ens enganya (i ben fet que fa)

Quan una persona amb qui confiem ens enganya, ens sentim ofesos. Què passaria, però, si descobríssim que és el nostre cervell qui ens enganya, i que falsifica la realitat per fer-la coherent i satisfer-nos com si fos un llepaire? «Tot és mentida. Aquesta és la incòmoda realitat que cal afrontar quan analitzem el funcionament del cervell». D'aquesta manera provocadora i honesta, comença Descobrint el cervell, d'Antonio Rial, XXè Premi Europeu de Divulgació Científica, que convoca Bromera i la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. Rial és llicenciat en medicina, doctor en comunicació audiovisual i periodista científic a RNE, on condueix Secretos del cerebro.

El cervell és un òrgan ple de secrets, molts dels quals sorprenents. Per exemple, per què només aprenem quan gaudim? On resideix la imaginació? L'amor transforma el cervell? És possible mantenir l'amor romàntic tota la vida? Per què somiem? Podem olorar sons i escoltar colors? Aquestes i altres qüestions sobre són les que aborda en aquest llibre amè, que ha escrit amb un llenguatge desenfadat, directe i rigorós. Al final descobrirem que, per al cervell, tan sols és rellevant la supervivència, i no la veritat. Saber-ho potser ens incomodarà, però sens dubte ens ajudarà a entendre'ns millor. Un llibre que el vostre cervell agrairà –i potser gràcies a això els seus enganys seran encara millors.

Descobrint el cervell
Antonio Rial
Editorial: Bromera Pàgines: 160 Preu: 19,95 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.