cultura

música

Festival

El Gastromusical celebra 10 anys com a pioner

El festival d'El Molí de l'Escala programa Lucrecia, Pablo Carbonell, Kepa Junkera, Paula Grande i Duquende

El Gas­tro­mu­si­cal del res­tau­rant El Molí de l'Escala cele­brarà deu anys com a fes­ti­val pio­ner a Cata­lu­nya en el diàleg cre­a­tiu entre música i gas­tro­no­mia, amb una pro­gra­mació que es con­cen­trarà entre els dies 20 i 24 de juliol i que inclourà nous espais i pro­pos­tes. Una de les prin­ci­pals nove­tats del fes­ti­val impul­sat pel cui­ner Jordi Jacas i coor­di­nat en la part musi­cal per Fran­cesc Vila­diu serà la Nit Basca, el diven­dres 22, que tindrà com a pro­ta­go­nis­tes el pres­tigiós acor­di­o­nista Kepa Junkera i tots “els hits de la cuina basca”. També per pri­mera vegada el Gas­tro­mu­si­cal orga­nit­zarà fora de les seves ins­tal·laci­ons el Gas­trokids, amb tallers interac­tius per a la mai­nada rela­ci­o­nats amb la música i la gas­tro­no­mia. Aquest any unirà for­ces amb Fami­li­a­ria, una nova jor­nada d'acti­vi­tats pen­sa­des per a les famílies que tindrà lloc el dis­sabte 23 al Museu d'Arque­o­lo­gia de Cata­lu­nya-Empúries, repre­sen­tat ahir a la pre­sen­tació del Gas­tro­mu­si­cal per la seva direc­tora, Marta San­tos, com també va ser-hi l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga. El Gas­trokids inclourà un taller amb les Cui­ne­res de Sils, un altre d'empo­tar anxo­ves amb Anxo­ves de l'Escala-M. Sureda i, pel que fa a la part artística, un taller de per­cussió cor­po­ral amb Santi Ser­ra­tosa i un de dan­ses tra­di­ci­o­nals amb La Faran­dola.

El 10è Gas­tro­mu­si­cal s'obrirà el dime­cres 20 amb la can­tant cubana Lucre­cia, que ja va actuar en la pri­mera edició del fes­ti­val. En aquesta ocasió els seus bole­ros i sones es mari­da­ran amb la cuina de Xavier Pelli­cer, del res­tau­rant bar­ce­loní Céleri, amb una carta en què pre­do­mi­nen els pro­duc­tes ecològics i les recep­tes apa­rent­ment sen­zi­lles.

El dia 21, el poli­facètic i sem­pre enginyós i diver­tit Pablo Car­bo­nell (Los Tore­ros Muer­tos, Caiga quien caiga) interac­tuarà amb la cuina de Vicenç Fajardo, del res­tau­rant La Plaça de Madre­ma­nya, “on des­ta­quen plats d'arrels empor­da­ne­ses i medi­terrànies i un pro­ducte de pri­mera qua­li­tat”. Les dues pri­me­res vet­lla­des es com­ple­ta­ran amb la selecció musi­cal de Dj Migue­lito Supers­tar, de la Fun­dación Tony Manero.

El Gas­tro­mu­si­cal es clourà el diu­menge 24 amb dues pro­pos­tes que es van posar en marxa en l'edició ante­rior: el Gas­tro­ver­mut, amb la can­tant Paula Grande, molt vin­cu­lada a l'Escala, que hi pre­sen­tarà el seu pri­mer disc en soli­tari, Viatge interes­tel·lar. I a la nit, el Gas­tro­fla­menc, aquesta vegada amb el can­taor Duquende i el gui­tar­rista Chi­cu­elo en una actu­ació pre­ce­dida per la cuina ins­pi­rada en les tapes que ela­bo­ra­ran Jordi Jacas i l'equip d'El Molí de l'Escala.

LA DATA

23-7-2016
El Gastrokids tindrà lloc aquest any a Empúries, juntament amb una nova iniciativa, el Familiaria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia