Economia

24a edició de la Fira del Préssec de Pinyana

La gas­tro­no­mia del préssec de Pinyana prendrà pro­ta­go­nisme aquest cap de set­mana (8 i 9 d'octu­bre) a Alfarràs amb motiu de la cele­bració de la 24a edició de la Fira del Préssec. Enguany, seguint la tònica dels dar­rers anys, la fira dedi­carà mol­tes de les acti­vi­tats a mos­trar, a través de tallers, demos­tra­ci­ons o degus­ta­ci­ons, les nom­bro­ses pos­si­bi­li­tats de con­sum d'aquest préssec tardà, per com­ple­men­tar així el seu clàssic con­sum cru que porta a men­jar-lo habi­tu­al­ment com a postres. Durant la pre­sen­tació de la fira, l'alcalde d'Alfarràs, Kle­ber Esteve, va defen­sar ahir que el préssec de Pinyana, a part de ser motor d'una part de l'agri­cul­tura del poble, forma part del patri­moni gas­tronòmic i cul­tu­ral, i pot ser un dels eixos de la pro­moció turística de la loca­li­tat, “com la truita de riu”.

El préssec de Pinyana és un préssec tardà que es cul­tiva a la zona for­mada pels muni­ci­pis d'Alfarràs, Alme­nar, Ivars de Noguera, Cas­te­llon­roi i Albelda.

En la fira hi haurà un con­curs gas­tronòmic de tapes amb préssec de Pinyana; la pre­sen­tació de plats d'ama­ni­des i vina­gre­tes mari­da­des amb préssecs de la deno­mi­nació, i una ponència demos­tració de cuina amb préssec a càrrec del xef Jordi Vidal, del res­tau­rant La Gus­pira de Linyola. També s'han pro­gra­mat tallers d'ela­bo­ració de con­ser­ves i mel­me­la­des.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia