Economia

24a edició de la Fira del Préssec de Pinyana

La gastronomia del préssec de Pinyana prendrà protagonisme aquest cap de setmana (8 i 9 d'octubre) a Alfarràs amb motiu de la celebració de la 24a edició de la Fira del Préssec. Enguany, seguint la tònica dels darrers anys, la fira dedicarà moltes de les activitats a mostrar, a través de tallers, demostracions o degustacions, les nombroses possibilitats de consum d'aquest préssec tardà, per complementar així el seu clàssic consum cru que porta a menjar-lo habitualment com a postres. Durant la presentació de la fira, l'alcalde d'Alfarràs, Kleber Esteve, va defensar ahir que el préssec de Pinyana, a part de ser motor d'una part de l'agricultura del poble, forma part del patrimoni gastronòmic i cultural, i pot ser un dels eixos de la promoció turística de la localitat, “com la truita de riu”.

El préssec de Pinyana és un préssec tardà que es cultiva a la zona formada pels municipis d'Alfarràs, Almenar, Ivars de Noguera, Castellonroi i Albelda.

En la fira hi haurà un concurs gastronòmic de tapes amb préssec de Pinyana; la presentació de plats d'amanides i vinagretes maridades amb préssecs de la denominació, i una ponència demostració de cuina amb préssec a càrrec del xef Jordi Vidal, del restaurant La Guspira de Linyola. També s'han programat tallers d'elaboració de conserves i melmelades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia