Economia

agricultura

collita d'oliva

Les pluges milloren la collita d'oliva

Les pèrdues de producció seran d'un 50% de mitjana a les Terres de l'Ebre

Les darreres pluges a les Terres de l'Ebre han fet millorar les perspectives de la collita de l'oliva, per a la qual s'esperaven pèrdues d'un 70% per la sequera. Ara, gràcies a l'aigua, la mitjana se situarà en un 50% de pèrdua de la collita, depenent de la zona. Segons Hilari Curto, el coordinador territorial d'Unió de Pagesos, la campanya ha estat bona perquè gairebé no hi ha hagut mosca i la qualitat és molt bona però els rendiments són baixos, d'entre un 10% i un 16%, quan la mitjana està entre el 16% i el 25%. “Com que l'oliva té poc calibre, no té pasta i d'oli en surt molt poc”, ha explicat. Els preus es mantenen en la línia de l'any passat –entre 2,7 i 3 euros– els quals, segons en quins casos, serviran just per cobrir costos.

Amb tot, hi ha zones més castigades on les pèrdues de producció seran del 80%. És el cas de Roquetes, els Reguers, Alfara de Carles i Aldover. Pel que fa a varietats, la sevillenca i la farga han estat les menys productives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia